szombat - 2023. február 04.
2.5 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 671 Ft
D 684 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

9 videó a 2 éves Alapjárattól

2018. október 26. | 15:44

Két éve már, hogy az Alapjárat létrejött, azóta már több mint 100 videó került fel YouTube csatornánkra. Ezek közül válogattam ki Neked a személyes kedvenceimet!

Hivatalosan két éve létezik az Alapjárat, azonban YouTube csatornánkra 2017. május 31-én töltöttük fel első tesztünket, méghozzá a hazánkban oly népszerű Lada Niva utódjáról, a 4x4 Urbanról. Ha jól emlékszem ez volt a második tesztautó, amit importőrtől kaptunk a Nissan Navara után, úgyhogy fogtuk a kezdetleges Sony HD kameránkat meg az állványt és elhittük Aranyossy kollégámmal, hogy most megváltjuk a világot. Hát sajnos nem sikerült, bár meglepő módon elég sokan néztétek meg a tesztet, ami leginkább annak köszönhető, hogy a ’80-as ’90-es években igen sok Niva szaladgált a hazai utakon és gyakorlatilag nem volt igazán terep, ami kifogott volna rajta.

A 4x4 Urban után volt még néhány ilyen próbálkozásunk, de rá kellett jöjjünk, hogy igazán jó képminőséget csúcstechnika nélkül nem igazán tudunk hozni. Ezért aztán Kornél cimborámhoz fordultam, aki autószerető emberként szívesen bevállalta az operatőr, vágó szerepét. Még így is kissé hiányos volt a stáb, egyszerre rendezni, műsort vezetni, szerkeszteni, hangmérnökösködni azért nem olyan egyszerű, de jött egy S500 Coupé, úgyhogy cselekednünk kellett. Teljes remegés és letargia a kamera látványától, de egy fokkal azért élvezhetőbb videót raktunk össze, legalábbis szerintünk.

Aranyossy kolléga közreműködésével volt szerencsénk egy igazi GT-t is vezetni, méghozzá a BMW E31-et, amit utólag is nagyon köszönünk a Modesztó családnak. Sőt akkortájt bejött a képbe egy dízel szörnyeteg is, az Audi SQ7. Volt hogy egyedül kellett lehoznom 1-1 videót, ilyen volt például az Ignis, amit szülővárosomban, Szekszárdon kaptunk lencsevégre. De még annál is nagyobb élmény volt otthon forgatni az Audi RS5-tel – pengés, brutális jármű 450 lóerővel.

Később Müller Atti is csatlakozott a csapathoz, vele az S5 videó kapcsán találkozhattatok először, de az igazi nagy durranást a 2018-as Audi A8 hozta meg. Ugorva az időben, azért a két hónapja kikerült Lexus LC 500-as is egész jó nézettséget hozott. Amit még különleges élménynek értem meg, az a Wörthersee GTI Treffenes túra, amit Kornéllal és az új Volkswagen Poloval tettünk meg. Mesés ausztriai tájakon autózhattunk és számos igényesen megépített, többnyire Volkswagen konszernes autóval találkozhattunk, valamint megnéztük Közép-Kelet Európa legnagyobb fából készült kilátóját. 
 

Toleman: A csapat, amely véletlenül került be a Forma-1-be Bemutatták az új T-Cross kompakt crossovert

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!