A Bugatti márkanév hallatán először az elképesztő teljesítményre képes, méregdrága szuperautók jutnak eszedbe. A vagyonosok körében népszerű a Chiron és a Veyron modellek, a portugál futballsztár Cristiano Ronaldo gyűjteményében például mindkettő megtalálható. A francia márka most az autórajongók mellett a biliárd szerelmeseire is gondol.

Bugatti biliárdasztal oldalnézetből

A spanyol IXO nevű céggel közösen ugyanis a Bugatti piacra dob egy karbonszálas biliárdasztalt, mely egy szervo meghajtású rendszer giroszkópos érzékelőjének köszönhetően akár egy luxusjacht fedélzetén is tökéletesen vízszintben marad.

Az asztalt a Bugatti autóinál megszokott elegancia jellemzi, amihez a magas minőségű karbonszálas és alumínium anyagok használata párosul. Egy-egy jó lökés után a golyók rozsdamentes acélból készült lyukakban landolnak, melyek peremén valódi bőr található. A A fali dákótartó is karbonszálas anyagból készült. A mérkőzés eredményét egy 13 colos érintőképernyőn lehet rögzíteni. A dákók végén található eloxált alumínium kialakítása megegyezik a Bugatti hiperautóiban található gombokéval.

„Örömünkre szolgál, hogy egy olyan gyártó partnerrel dolgozhatunk együtt, akik hozzánk hasonlóan a legmagasabb minőségre törekszenek. Közös értékrend garanciát jelent arra, hogy a Bugatti biliárdasztal a lehető legjobb anyagokból, fejlett technológia alkalmazásával készül, ezáltal kimagasló színvonalat képvisel” – fogalmazott Stephan Winkelmann, a Bugatti elnöke.

A Bugatti információi szerint az asztal megfelel a professzionális versenyszabályzatban leírt követelményeknek. Minden egyes biliárdasztal Bugatti logóval ellátott táblával és a limitált kiadást jelző sorszámmal lesz felszerelve.

Bugatti biliárdasztal és kezdőgolyója

Az IXO a tervek szerint 30 darabot fog legyártani, ezek közül 5 már idén elérhetővé válik. A rendelések leadására már most van lehetőség, az első szállítmányok várhatóan júniusban érkezhetnek meg a vevőkhöz. A Bugatti biliárdasztal ára 250 ezer euró, forintba átszámítva nagyságrendileg 90 millió forint lesz.