Agresszív tempóban csökken az üzemanyag ára

Tóth Balázs
Közzétéve:
2019-06-12, 11:34

Péntektől ismét jelentősen kevesebbet kell fizetni a benzinért és a gázolajért a hazai kutakon

Bár a hét elején a spekulációk arról szóltak, hogy várhatóan nem, vagy csak minimális mértékben fog változni az üzemanyag ára a héten, mégis folytatódik a kedvező tendencia. Mind a benzinért, mind a gázoljért kevesebbet kérnek június 14-étől, péntektől.

Az olaj ára április vége óta folyamatosan csökken, május közepe óta pedig még nagyobbat zuhant, jelenleg 62 dollárért vesztegetnek egy hordónyi olajat. Az idei csúcs 74 dollár volt. Erősödött a forint is, május 27-én még 293 HUF volt az amerikai dollár középárfolyama, most ez az érték 284 forint.

üzemanyag tankolása

Nyáron jellemzően inkább drágulni, semmit csökkenni szoktak az üzemanyagárak, ám a fenti tényezőknek köszönhetően ezúttal nem járnak pórul az autósok - legalábbis egyelőre. A benzin és  gázolaj ára 9-9 forinttal csökken.

A benzin átalgára immáron 382 forint, míg a gázolajé 388 forint lesz péntektől. Érdemes megfontolnod azonban, hogy még a vízpartok megrohamozása előtt tankolj valahol a városban, mivel az autópályákon egy kiadósabb szendvics árát is bukhatod a pályák menti kutaknál tapasztalható horror árak miatt.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

benzinkutas
2019. június 03.
12 forinttal kell kevesebbet fizetni szerdától a benzinért mint 2 hete.
benzinkút
2019. április 25.
Pénteken jön az újabb áremelés, ez most csak a dízeleseket érinti

További hírek