Ajtó nélküli Lamborghini koncepcióval rukkolt elő egy dizájner

Közzétéve:
2021-02-09, 08:13

Ez volna a jövő elektromos autója?

Egyáltalán nem titok, hogy a Volkswagen-csoport minden márkáját be kívánja vonni az elektromos meghajtásra történő átállásra – ez a hullám előbb vagy utóbb a Lamborghinit is eléri majd. A következőkben megismerheted Andrea Ortile koncepcióját, mellyel a fenti lehetőség megvalósulása egészen érdekesnek tűnik.

Az együlésesre tervezett Lamborghini E_X tanulmányautó állítólag komoly inspirációt merített az olasz autógyártás történelméből, hiszen felfedezhetők rajta a Lamborghini Countach és a Lancia Stratos Zero ismertetőjegyei. Talán az egyik leginkább figyelemreméltó aspektus a hagyományos ablakok hiánya, melyet olyan perforált fóliával helyettesítenének, ami üvegmentes hatást kölcsönöz.

Lamborghini E_X tanulmány fentről

Sőt mi több, a koncepciónak még ajtaja sincs. A beszállást ehelyett az autó elején lévő, felemelkedő tetőn keresztül lehet megvalósítani, amely alatt egy központi elhelyezésű ülés található. A szénszálas gyűrű egyfajta szerkezeti kötésként működik, hogy az egész autót merevebbé tegye még akkor is, ha a tető fel van nyitva.

Lamborghini E_X tanulmány oldalról

Az autó többi része ugyan kétségkívül futurisztikusan néz ki, ám korántsem mondható idegennek. A hátsó szekció kialakítása a Lamborghini Huracánra hasonlít, mások a 2013-ban bemutatott Egoista modell vonásait vélik felfedezni a tanulmányautó láttán.

„Ez egy tisztán elektromos, együléses autó, melynek tervei Marcello Gandini legendás mesterműveinek ihletése alapján készültek. A cél az egyedülálló Lamborghini-karakter és stílusirány megőrzése, szükségtelen grafikai elemek és kiegészítők nélkül. Valami újat és könnyen felismerhetőt szeretnénk létrehozni” - fogalmazott Andrea Ortile tervező.

Megjegyzés: a szóban forgó koncepció Andrea Ortile egyedi, független tervezése, a projekt hivatalosan nem kötődik a Lamborghinihez.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika
BMW Vision iNext koncepció parkos környezetben
2018. december 03.
Bemutatkozott a bajor gyártó Vision iNext tanulmányautója, nem csak az derült ki, hogyan fest majd, következzen 4 tény amire számíthatsz 2021-ben!

További hírek