Így áll két kerékre egy 1800 lóerős Lamborghini Huracan – VIDEÓ

Kóti Gergő újságíró
Közzétéve:
2020-11-16, 14:39

Az alig 7 másodperc alatt futja a negyedmérföldet az AMS Performance Huracan.

A Lamborghini Huracan 2014-es bemutatása óta már jónéhány őrült kivitelt megcsodálhattunk az olasz sportautóból, ám komoly esély van rá, hogy olyannal, mint a most következő, még nem találkoztál eddig.

A kérdéses Huracant az AMS Performance készítette. Az amerikai tuningcég leginkább arról lehet ismerős, hogy a világ leggyorsabb Nissan GT-R-jeit építi. A japán kocsikat követően a chicagói műhely most egy Huracant vett kezelésbe. A bolognai sportkocsi kapott egy pár brutális méretű turbófeltöltőt számos más módosítás mellett, melyeknek köszönhetően 1800 lóerőre növelték a teljesítményét, így most a negyedmérföldes sprintet alig több mint 7 másodperc alatt képes megfutni.

Egyébiránt ez az a Huracan, amely a Netfilx feületén futó Hyperdrive című műsorban is látható volt, mielőtt az AMS Performance megvásárolta volna. A gyárilag összkerékhajtású, LP640-4-es kódszámú kocsit úgy építették át, hogy csak a hátsó kerekeket hajtsa, és hatalmas drag abroncsokat kapott, hogy képes legyen a motorban dübörgő 1800 lóerőt átvinni az aszfaltra. Az összképet pedig a mattfekete fényezés, valamint a Performante kivitelről származó hátsó szárny teszi teljessé.

A That Racing Channel YouTube-csatornájának egy nemrégiben az Egyesült Államokban megrendezett gyorsulási versenyen alkalma nyílt közelebbről is szemügyre venni a Huracant. A Lambo nemcsak elképesztő tempóra képes a 401 méteres távon, de egy alkalommal még a hátsó kerekeire is felágaskodott, miközben minden erejével nekiiramodott a sprintnek.

AMS Performance Lamborhini Huracan szemből, kerékfüstölés közben

Szerencsére az esetről videófelvétel is készült, így mi is láthatjuk a nem mindennapi mutatványt. Az elindulást követően, ahogy a sofőr elkezd gyorsítani, a kocsi első kerekei azonnal, mintegy 30 centire elemelkednek a talajtól. Ám mivel a vezető egy pillanatra sem veszi le a lábát a pedálról, az olasz sportautót nagyjából 1 méter magasra emelte a kerekeit. A fedélzeti kamera felvétele is jól mutatja, bár az autó orra már megemelkedett, a sofőr nemhogy lassítana, de még tovább gyorsít.

Amennyiben érdekelnek más Lamborghini modellek, nézd meg ezt a bemutatót. Ha a videó nem indulna el, megtekintheted YouTube csatornánkon is.

Kapcsolódó írások

Nissan 350Z
2019. november 16.
Minden a Need For Speed-del kezdődött, később az álmok valóra váltak.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.

További hírek