csütörtök - 2022. december 08.
2.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 683 Ft
D 700 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Így áll két kerékre egy 1800 lóerős Lamborghini Huracan – VIDEÓ

2020. november 16. | 16:39

Az alig 7 másodperc alatt futja a negyedmérföldet az AMS Performance Huracan.

A Lamborghini Huracan 2014-es bemutatása óta már jónéhány őrült kivitelt megcsodálhattunk az olasz sportautóból, ám komoly esély van rá, hogy olyannal, mint a most következő, még nem találkoztál eddig.

A kérdéses Huracant az AMS Performance készítette. Az amerikai tuningcég leginkább arról lehet ismerős, hogy a világ leggyorsabb Nissan GT-R-jeit építi. A japán kocsikat követően a chicagói műhely most egy Huracant vett kezelésbe. A bolognai sportkocsi kapott egy pár brutális méretű turbófeltöltőt számos más módosítás mellett, melyeknek köszönhetően 1800 lóerőre növelték a teljesítményét, így most a negyedmérföldes sprintet alig több mint 7 másodperc alatt képes megfutni.

Egyébiránt ez az a Huracan, amely a Netfilx feületén futó Hyperdrive című műsorban is látható volt, mielőtt az AMS Performance megvásárolta volna. A gyárilag összkerékhajtású, LP640-4-es kódszámú kocsit úgy építették át, hogy csak a hátsó kerekeket hajtsa, és hatalmas drag abroncsokat kapott, hogy képes legyen a motorban dübörgő 1800 lóerőt átvinni az aszfaltra. Az összképet pedig a mattfekete fényezés, valamint a Performante kivitelről származó hátsó szárny teszi teljessé.

A That Racing Channel YouTube-csatornájának egy nemrégiben az Egyesült Államokban megrendezett gyorsulási versenyen alkalma nyílt közelebbről is szemügyre venni a Huracant. A Lambo nemcsak elképesztő tempóra képes a 401 méteres távon, de egy alkalommal még a hátsó kerekeire is felágaskodott, miközben minden erejével nekiiramodott a sprintnek.

Szerencsére az esetről videófelvétel is készült, így mi is láthatjuk a nem mindennapi mutatványt. Az elindulást követően, ahogy a sofőr elkezd gyorsítani, a kocsi első kerekei azonnal, mintegy 30 centire elemelkednek a talajtól. Ám mivel a vezető egy pillanatra sem veszi le a lábát a pedálról, az olasz sportautót nagyjából 1 méter magasra emelte a kerekeit. A fedélzeti kamera felvétele is jól mutatja, bár az autó orra már megemelkedett, a sofőr nemhogy lassítana, de még tovább gyorsít.

Amennyiben érdekelnek más Lamborghini modellek, nézd meg ezt a bemutatót. Ha a videó nem indulna el, megtekintheted YouTube csatornánkon is.

Egy angol kisgyerek legnagyobb álma – Lewis Hamilton legendává válása Ilyen a BMW-s drift összkerék-meghajtás és hátsókerék-meghajtás üzemmódban - VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!