Hibrid Nissan GT-R jöhet 2023-ban?

Közzétéve:
2020-08-10, 10:29

A japán sportautó rövidesen megújulhat.

A Nissan GT-R jelenlegi szériája már 2007 óta fut, azóta kisebb-nagyobb átalakításokat végeztek rajta. Legutóbb az R50 Italdesign által frissített, limitált kiadású változata mutatkozott be, ám a lemezek alatt a technika jelentős része már régóta ugyanaz. Az Automotive News hírei szerint azonban Ashwani Gupta, a Nissan Motor Co. vezetője azt mondta, hogy a modellkínálat jelentős részét megújítják, amely a GT-R modellre is kiterjed majd.

Nissan GT-R R50 Italdesign elölről

Arról is lehet hallani, hogy a Nissan már elkezdte a munkálatokat az új GT-R-rel kapcsolatban, amely 2023-ra lehet kész. Sőt, akár egy hibrid hajtásláncot is kaphat a sportautó, ami nem lenne újdonság a gyártónál, hiszen a Le Mans-i versenyautó, a GT-R LM Nismo is hasonló technikát használt. Ezek az információk némileg ellentmondanak a korábbi híreknek, amelyek még arról szóltak, hogy az R36-os széria nem lesz hibrid hajtásláncú, de olyanról is lehetett hallani, hogy a jelenlegi modell egészen 2027-ig fut majd.

A Nissan előbb vagy utóbb egy hivatalos közleményben tesz majd pontot a találgatások végére, addig is reménykedhetnek a GT-R rajongók, hogy egy új izgalmas generáció érkezik majd a közeljövőben.

Sportautót autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Toyota Supra mögötte a Nissan GT-R és a Yamaha
2019. augusztus 07.
Ez az átalakított Supra lazán legyorsul mindenkit.
Nissan Silvia CSP311
2019. szeptember 01.
A Silvia vérvonala egészen 1964-ig nyúlik vissza, a korai generációkról azonban a legtöbben megfeledkeznek. A driftkirály egykoron még a raliban brillírozott!

További hírek