Álhírnek nevezte a 400 forintos dugódíj bevezetését az illetékes államtitkár

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-01-21, 08:55

Az államtitkár a Twitteren üzent Karácsony Gergelyéknek.

Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke azt írta a Telexen megjelent véleménycikkében, hogy a dugódíj bevezetésére készül a kormány. A főváros egy kormányzati háttérdokumentumra hivatkozik, mely szerint a 400 forintos sarc nélkül nem lenne biztosítható a tervezett forgalomcsökkentés Budapesten. Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár az Index kérdésére kacsának nevezete az értesülést.

Forgalmi dugó Budapesten

A kormányzati dokumentumban állítólag az szerepel, hogy a Galvani híd csak akkor csökkentené a belváros autóforgalmát, ha az autósok 400 forintot fizetnének minden alakommal Pesten a Hungária körút, Budán pedig az ahhoz csatlakozó úgynevezett budai körút keresztezésekor.

„Dugódíjat suttyomban, lopakodva bevezetni nem lehet. Ezért mondjuk, hogy a Galvani hídról nem csak csilivili látványterveket kell mutogatni, hanem érdemi, minden részletre kiterjedő párbeszédet kell folytatni a budapestiekkel. A kormány valós szándékai szemben állnak a propagandájával, talán el is kezdhetnénk a higgadt, felelős, Budapest jövőjét, élhetőségét, tiszta levegőjét szolgáló partnerséget, a budapestiek bevonásával” – írta Karácsony Gergely a közösségi oldalán.

Fürjes Balázs nem sokkal később reagált a főpolgármester szavaira, előtte azonban még elmondta az Indexnek, hogy álhír a dugódíj bevezetése. Utána pedig a Twitteren üzent Karácsony Gergelynek:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Szürke BMW két keréken
2020. május 27.
A veszélyhelyzet és a különleges jogrendi állapot is megszűnhet hamarosan.
Nyugati tér
2020. július 30.
Ideiglenes parkolási tilalom lép életbe a Nyugati térnél.

További hírek