hétfő - 2022. november 28.
3.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Jön a 400 forintos dugódíj?

2021. január 20. | 21:10

Autós sávok elvétele is szóba jöhet.

Dugódíj bevezetésére készül a kormány - írja a Telex hasábjain Balogh Samu várostervező, a főpolgármester kabinetfőnöke. A cikket Karácsony Gergely megosztotta a Facebookon, kiemelve, hogy a négyszáz forintos dugódíj mellett autós sávok elvételével tervez a kormány, mivel a tervezett forgalomcsökkentés csak így biztosítható Budapesten.

A szóban forgó cikk szerint minden autósnak 400 forintot kellene fizetnie minden olyan esetben, amikor áthalad Pesten a Hungária körúton vagy Budán az ahhoz csatlakozó budai körútnak aposztrofált szakasz keresztezésekor.

A véleménycikk megemlíti, hogy a tervek között szerepel továbbá 30 százalékos kapacitáscsökkentés is a belvárosi hidakon valamint az azokhoz kapcsolódó utakon. Eredetileg a tervezett új hídtól, a Galvani hídtól remélték, hogy a belvárosi autóforgalmat fogja új útvonalakra terelni. Az elképzelések szeirnt azok, akik az M0-ás utat veszik igénybe kényszerű okokból, a Galvani hídon keresztül rövidebb úton tudnának közlekedni Dél-Pest és Dél-Buda között.

Az írás felveti, hogy a dugódíj akár egyy blöff is lehet a kormány részéről, hiszen nem is oly rég országszerte ingyenes parkolást vezettek be a pándémia elleni védekezés jegyében, ennek szöges ellentéte volna ez a lépés.

Mi a konklúzió?

A kormányzati kommunikáció szerint a korlátozó intézkedések feloldása nem mostanában várható, mivel Orbán Viktor álláspontja szerint csak a vakcina jelenthet megváltást. Jelenleg sem rendelkezésre nem áll elegendő vakcina, sem a lakosság részéről nem mutatkozik oly mértékű hajlandóság az oltakozásra, hogy a kormány hajlandó legyen a szigorú korlátozásokon enyhíteni.

Amíg az ingyenes parkolás megmarad, addig a józan ész azt diktálja, hogy dugódíj sem kerül bevezetésre.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!