Jön a 400 forintos dugódíj?

Tóth Balázs
Közzétéve:
2021-01-20, 17:10

Autós sávok elvétele is szóba jöhet.

Dugódíj bevezetésére készül a kormány - írja a Telex hasábjain Balogh Samu várostervező, a főpolgármester kabinetfőnöke. A cikket Karácsony Gergely megosztotta a Facebookon, kiemelve, hogy a négyszáz forintos dugódíj mellett autós sávok elvételével tervez a kormány, mivel a tervezett forgalomcsökkentés csak így biztosítható Budapesten.

A szóban forgó cikk szerint minden autósnak 400 forintot kellene fizetnie minden olyan esetben, amikor áthalad Pesten a Hungária körúton vagy Budán az ahhoz csatlakozó budai körútnak aposztrofált szakasz keresztezésekor.

A véleménycikk megemlíti, hogy a tervek között szerepel továbbá 30 százalékos kapacitáscsökkentés is a belvárosi hidakon valamint az azokhoz kapcsolódó utakon. Eredetileg a tervezett új hídtól, a Galvani hídtól remélték, hogy a belvárosi autóforgalmat fogja új útvonalakra terelni. Az elképzelések szeirnt azok, akik az M0-ás utat veszik igénybe kényszerű okokból, a Galvani hídon keresztül rövidebb úton tudnának közlekedni Dél-Pest és Dél-Buda között.

Az írás felveti, hogy a dugódíj akár egyy blöff is lehet a kormány részéről, hiszen nem is oly rég országszerte ingyenes parkolást vezettek be a pándémia elleni védekezés jegyében, ennek szöges ellentéte volna ez a lépés.

Mi a konklúzió?

A kormányzati kommunikáció szerint a korlátozó intézkedések feloldása nem mostanában várható, mivel Orbán Viktor álláspontja szerint csak a vakcina jelenthet megváltást. Jelenleg sem rendelkezésre nem áll elegendő vakcina, sem a lakosság részéről nem mutatkozik oly mértékű hajlandóság az oltakozásra, hogy a kormány hajlandó legyen a szigorú korlátozásokon enyhíteni.

Amíg az ingyenes parkolás megmarad, addig a józan ész azt diktálja, hogy dugódíj sem kerül bevezetésre.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Budapest sávelzárás
2018. október 31.
A 9 hónapon át tartó sávlezárásokkal még valahogy együtt tudunk élni, hiszen muszáj. De az, hogy jelen helyzetben a Kossuth Lajos utcában irányonként csupán egy-egy sáv járható, az már azért több, mint fájdalmas.   
Ideges sofőr
2018. november 05.
A felújítási munkálatok a nyár elmúltával sem állnak meg, továbbra is rengeteg helyen találkozhatsz lezárásokkal és korlátozásokkal

További hírek