Anglia legszebb raliautója egy VW Golf lett

Közzétéve:
2020-01-15, 06:47

Álmomban nem gondoltam volna, hogy egy 30 éves német autót választanak Anglia legszebb raliautójának.

A Hand Built Cars névre hallgató Youtube csatornára került fel a cikk alapjául szolgáló videó, amelyben egy 24 év után leszerelt katona mutatja be az 1989-es Volkswagen Golf G60-as raliautóját. A felvételen elmondja, hogy mennyi munkája is van ebben a projektben.

Richard „Wallye” Walcott leszerelés után vásárolt egy másik kocsit, majd pár hónap után rátalált erre is, aminek nem tudott ellenállni. Az eredeti terve az volt, hogy lesz egy mászkálós és egy projekt autója is, végül az élet közbeszólt és magánéleti problémák miatt meg kellett válnia az egyik autótól, és mivel ebbe öntött bele több pénzt, így ez maradt. Ezután úgy alakította, hogy legyen egy mindenre használható autója, ami menő is és közlekedni is lehet vele.

Volkswagen Golf MkII G60 4x4 elölről fotózva

Látszik az Mk II-es Golfon, hogy a karosszéria viszonylag jó állapotban van, a felni kimondottan illik hozzá és még egy bukókeret is került bele az évek alatt. Egy kimondottan Golfoknak rendezett kiállításon annyira megtetszett a bíráknak, hogy Walcottnak és a piros VW-nek ítélték a Legjobb Raliautó díját.

Kapcsolódó írások

1965 Volkswagen Typ 3 fastback, fekete, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. augusztus 18.
1961-ben a Volkswagen bemutatta a Bogár egy tovább fejlesztett változatát, a szedán Typ 3-t. A faros limuzin akkora sikernek örvendett, hogy a cég rövidesen piacra dobta a kombi és fastback kivitelt is.
A Volkswagen elektromos bogara menet közben
2019. szeptember 06.
A Volkswagen egy klasszikus bogárba rakta az e-Up! elektromotorját.

További hírek