Árverésre bocsátanak egy 2009-es Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss modellt, mely a legendás Forma-1-es pilóta 1955-ös Mille Miglia győzelmének állít emléket. Az autóból mindössze 75 példány készült, becslések szerint 700-750 millió forintot is adhatnak ezért a darabért.

Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss

Az RM Sotheby aukciós ház információi szerint a szóban forgó modell 2009 decemberében gördült le a gyártósorról, kívül különleges szürke festést, belül fekete-piros színkombinációt kapott. Az autót Luxemburgba szállították, majd miután első tulajdonosa túladott rajta, egy híres közel-keleti gyűjtőhöz került. Jelenlegi gazdája 2019-ben vásárolta meg az állítólag kiváló állapotban lévő autót. A jármű – melynek kilométerórája 8496 megtett kilométert mutat – részt vett a Mercedes-Benz 1000 Miglia 2012-es kihívásában.

Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss kilométerórája

A legmagasabb összeget ajánló vásárló számos kiegészítőt is kap a kocsi mellé. Az autót legutóbb idén februárban szervizelték a Mercedes-Benz brüsszeli kirendeltségén.

Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss

Mindegyik SLR Stirling Moss modellt egy-egy 5,4 literes V8-as motorral szereltek fel, mely 651 lóerős teljesítmény leadására képes. A legendás F1-es pilóta nevét viselő autók 200 kilogrammal könnyebbek mint a hagyományos SLR-modellek.