2023. december 06. | 01:26

„Elkezdődött", írták a videóhoz.

Nemrég magyarázkodniuk is kellett egy félresikerült videót követően. A képsorok kapcsán komoly vita alakult ki.

A különféle lomokkal teli tárolóban felvett képsorokban a főszereplő „Figyelj csak!" felkiáltással szólította meg a nézőket. A gyalogátkelőhelyek kapcsán három fontos szabályt mondott a gyalogosok számára.

A rendőrségi videóban azt hangzott el, hogy a gyalogosnak bele kell néznie a járművezető szemébe. Ilyen szabály azonban a KRESZ-ben nincs.

Nagy vihart kavart az is, hogy a videóban azt javasolták a rendőrök, hogy a gyalogos köszönje meg, ha átengedik. Természetesen ez a szabály sem szerepel a KRESZ-ben.

Vitézy Dávid kiakadt, az egykori közlekedési miniszter részletesen ki is fejtette, hogy mit gondol a videóról. A Magyar Rendőrség válaszolt a kritikákra.

„Természetesen kollégáink a szabályok betartatásán is dolgoznak, de ha csak egy életet sikerül megmenteni egy ilyen videóval, már megérte. Hálásak vagyunk minden megosztásért, így baleset-megelőzési üzenetünk minél több emberhez jut el!" - írták a rendőrök.

Most egy újabb videót tettek közzé, amely az All I want for Christmas címet viseli. Ebben két rendőr egy autóban tátog Mariah Carey híres karácsonyi slágerére. A videó alább megtekinthető:

Magyar Rendőrség