2023. március 05. | 23:35

Mutatjuk, mit fognak ellenőrizni a rendőrök egy héten keresztül.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) az idei évre 9 olyan razziát tervezett, amely az egész kontinensre kiterjed. Februárban már le is zajlott az első, amely során a tehergépjárműveket és az autóbuszokat vizsgálták.

Március 6-tól kezdődik a következő akció. Ez a „Seatbelt” névre hallgat, azaz a biztonsági öv becsatolását fogják fokozottan figyelni az egyenruhások.

A rendőrség közleménye szerint a passzív biztonsági eszközök használatának közúti ellenőrzését fogják végezni. A biztonsági öv használata mellett a gyermekbiztonsági rendszerrel kapcsolatos szabályok betartását fogják figyelni.

A motorkerékpárral közlekedőknek sem árt, ha figyelnek arra, hogyan kelnek útra. Ezen a héten ugyanis azt is kiemelten fogják vizsgálni, hogy viselnek-e bukósisakot a motorosok.

Az ellenőrzések áprilistól folytatódnak. A következő hónapban 17-e és 23-a között a sebességhatárok betartását fogják európai szinten ellenőrizni fokozott mértékben.

Májusban jön a második „Truck & Bus” kampány. Ez persze nem jelenti azt, hogy kizárólag a tehergépjárművek és az autóbuszok sofőrjei lesznek ellenőrizve.

A tervezett akciók listájáról ebben a cikkben olvashatsz. A rendőrök azonban azt kérik, hogy ne csak akkor tartsd be a közlekedési szabályokat, amikor bejelentett razziákat tartanak, hanem mindig.

Police.hu