2019. február 12. | 17:18

Ha a menetkomfort és a bitang erő a kedvenc párosításod, imádni fogod az Alpina B7-jét

Ahogy az már szóba került egy korábbi cikkben, érkezik az új 7-es BMW, így elkerülhetetlen, hogy az Alpina is hozzányúljon a BMW zászlóshajójához. Az elmúlt 5 és fél évtizedben az Alpina nagyon szoros kapcsolatot épített ki a BMW-vel annak ellenére, hogy egy külön tuningcégről van szó. De a kapcsolat olyan szoros, hogy az új B7-es bejelentését is a BMW sajtóosztályáról küldték.

A 2020-as B7 egy ikerturbós V8-cal fog hasítani, 600 lóerővel és 800 Nm-es nyomatékkal. Így a hatalmas luxus szedánnak bőven elég lesz alig 3,5 másodperc, hogy 0-ról 100 km/h-ra gyorsuljon. A végsebessége is elég impozáns, ugyanis 330 km/h-val tud hasítani, ha le nem veszed a lábad a gázpedálról.

Hogy ezt a hatalmas teljesítményt hosszútávon is fent tudja tartani, módosítania kellett az Alpinának a 7-es BMW-n ezt-azt, mint például a hűtési rendszert, kicsit megbuherálták a nyolc fokozatú automata sebességváltót, valamint egy sportkipufogót kapott. Légrugós felfüggesztést is kapott az autó, ami Sport+ vezetési módban automatikusan picit több mint másfél centivel lejjebb engedi az autót 225 km/óra fölötti sebesség esetén. A hátsókerék-kormányzás és a különleges Michelin-gumik javítják az autó kezelhetőségét, míg az Alpina-specifikus lökhárítók amellett, hogy javítják a légellenállást, Alpinásabbá teszik a küllemet.

A BMW saját, bivalyerős M-sorozatával ellentétben az Alpinánál a menetkomforton van a hangsúly. A B7-nek sokkal gyorsabbnak kell lennie a 7-es szériánál, miközben a nagysebességű hosszútávú utazásokra van optimalizálva. Így amellett, hogy brutálisan erős az autó, hiszen 600 lóerőt tud, a vastagabb ablakok és a Comfort+ fokozat egy sokkal csendesebb utazást tesz lehetővé.

Az új Alpina B7 alapára várhatóan 43 millió körül fog indulni, ami aztán a további extráktól függően olyan magasra szökhet, amit csak a pénztárcád el tud bírni. Ha a szemet vetettél az Alpina B7-re, már csak egyetlen rossz hírem van: 2019 harmadik negyedévéig még várnod kell.