Az autóülések Bentley-jén dolgozik a Jaguar

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-01-17, 10:56

Az emberi agy becsapása a cél.

Nem kis fába vágta a fejszéjét a Jaguar, amely olyan autóülések fejlesztésébe kezdett, amelyek elvileg képesek lesznek az alakváltásra. Igen, jól olvastad, érkezhetnek az alakváltó ülések.

Alakváltó ülés

A hírek szerint az alakváltó ülések szivacsrétegében olyan motorok lesznek elhelyezve, amelyek egy normál tempójú sétálás ütemére fogják átalakítani az ülések formáját a sofőr és/vagy autósok feneke alatt. Elviekben ez felszabadít majd egy csomó boldogsághormont az emberekben, mert az agyunk azt fogja hinni, hogy sétálunk, miközben egy helyben ülünk.

A Jaguar kutatói azt ígérik, hogy minden egyes alakváltó ülés személyre szabható lesz. Egyébként ezek a motorok minden bizonnyal nem fognak izomlázat okozni, szóval annak sem kell majd eldobnia a kondibérletet, aki beszerez egy ilyen ülést, mert az abban való terpeszkedés nem lesz egyenlő a valódi edzésmunkával. Viszont baromira jól jöhet majd hosszú utazásoknál, amelyek során az emberi végtagok hajlamosak totálisan elgémberedni.

„Minden technológiai jellegű kutatásunk középpontjában az áll, hogy valami jót tegyünk az ügyfeleink és alkalmazottaink egészségének érdekében” – jelentette ki a Jaguar Land Rover (JLR) főorvosa, Dr. Steve Iley.

Arról nem tudni semmit, hogy a Jaguar mikor tervezi piacra dobni az autóülések Bentley-jét.

Kapcsolódó írások

BMW 3-as sorozat 2019
2019. július 22.
A két autógyártó vállalat a jövőben közös munkával kíván erőforrásokat, hajtásláncokat fejleszteni.
Jaguar Land Rover 3D head-up display
2019. augusztus 21.
Az új HUD egyszerre szolgálja majd a biztonságot és a szórakoztatást az autókban.

További hírek