A Jaguar I-Pace lett a Nürburgring első elektromos verseny taxija

Közzétéve:
2019-10-18, 08:07

A Jaguar I-Pace csatlakozik a Nürburging Race Taxi flottájához.

A sportos és egyben elektromos élményt biztosító autók kedvelőinek felcsillanhat a szeme, hiszen a Jaguar I-Pace első EV-ként csatlakozik a világ egyik leghíresebb versenypályájának flottájához.

Az elektromos Jaguar I-Pace csatlakozik az XE SV Project 8-hoz a Nürburgring Race Taxi flottájában. Ugyan ezeket az autókat te nem vezetheted, viszont utasként is hatalmas élmény lehet végig száguldani a Nordschleifén.

A Jaguar I-Pace race taxi hátulról fotózva

A Jaguar első elektromos modelljét két villanymotor hajtja, amelyek kombinált teljesítménye 394 lóerőnek felel meg és 696 Nm nyomaték leadására képes. Az energiát egy 90 kWh-os lítium-ion akkumulátor biztosítja, amely lehetővé teszi az I-Pace számára, hogy 470 km-t tegyen meg egyetlen töltéssel.

Szóval nem fog lemerülni egy gyorskörön, sőt, a 0-100-as sprintet 4,8 másodperc alatt képes teljesíteni. Miközben a végsebessége 200 km/órában lett maximalizálva. A Jaguar első elektromos autóját sokan dícsérték, az Euro NCAP töréstesztjén is a maximális öt csillagot kapta. Viszont az autógyártók legrettegettebb kihívása, a jávorszarvas teszt kifogott rajta. Utóbbiról írtam is egy cikket a napokban, melyet a fenti linkre kattintva érhetsz el.

A Jaguar I-Pace race taxija a Nürburgringen

Jaguar azt állítja, hogy az I-Pace simán megbirkózik a Nürburgring mind a 73 trükkös kanyarjával és lehetőséget akarnak biztosítani, hogy minél több ember megtapasztalhassa ezt.

Ennek szellemében egy kör a Jaguar elektromos Race Taxijával átszámítva 47 000 forintba fáj, az XE SV Project 8 esetében ez 80 000 forintot kóstál. Az árak még magyar viszonylatban sem vészesek, viszont másra is el tudnám verni azt az összeget.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát:

Kapcsolódó írások

 2018-as Jaguar F-Type elölről
2018. november 21.
A Jaguar a jelenlegi széria kifuttatása után egy új irányba indulhat a kétüléses sportkocsival
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.

További hírek