A Jaguar két új SUV modellje érkezhet BMW alapokra építve

Közzétéve:
2019-08-14, 09:35

A Jaguar két érkező modellje is a BMW elsőkerék-meghajtású platformját használhatja majd.

Az újjáéledő Freelander, a következő generációs Discovery Sport és az Evoque is BMW alapokra épülhet. Ismert tény, hogy a Jaguar Land Rover és a BMW hasonlóan gondolkodik az elektromos autózás jövőjéről, azonban úgy tűnik a kettőjük közt lévő kapcsolat mélyebb is lehet.

Ezt támasztja alá a Wards Autón nem is olyan régen megjelenő cikk, miszerint a JLR érkező modelljei bajor erőforrást kaphatnak. Majd az Autocar írta meg, hogy platformot is vásárolhatnak a motorok mellé.

A Jaguar egy kompakt crossover fejlesztésén dolgozik, amely a BMW (FAAR) platformján nyugszik majd, ezt az új, elsőkerekes 1-es sorozathoz fejlesztették ki. Az új "PACE" modellek hasonló irányt vesznek majd mint az E-Pace, az F-Pace és a közelgő J-Pace zászlóshajó.

Ezeknek a modelleknek a nevei még nem ismertek, azonban a World Car of the Year Awards zsűrije szerint a Jaguar tervezi az A-Pace és a B-Pace modellek bevezetését, de elképzelhető, hogy ezeknek nincs köze a szóban forgó két crossoverhez.

A Jaguar R-D6 koncepciója

A fenti képen látható vázlatok az R-D6 koncepciót idézi, amelyet 2003-ban mutattak be a Frankfurti Autószalonon. Az öt ajtós hatchbacket Ian Callum tervezte és az RX-8-ban látott hátsó ajtókkal vértezte fel. Elképzelhető, hogy ehhez nagyon hasonlítani fog az egyik érkező modell.

Az Autocar szerint a belépő szintű Land Rover, a “Freelander” BMW alapokra épülhet, akárcsak a 2020 közepére várható következő generációs Discovery Sport, és a jövő év végén érkező új Evoque is.

A Jaguar két érkező modellje oldalról

A FAAR platformot eleve úgy fejlesztették ki, hogy megfeleljen az elektrifikációnak, ennek megfelelően az új Land Rover modelleket valószínűleg plug-in hibrid és tisztán elektromos meghajtással érkeznek majd. Továbbá az új F-Type is bajr motorral gurulhat le a gyártósorról. Egy biztos, nemsokára több információt is elárulnak majd.

Az autós világ további híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát:

Ha Te is egy SUV vásárlásán gondolkozol, akkor a Pannonhandel.eu megújult weboldalán biztosan találsz az igényednek megfelelő autót.

Kapcsolódó írások

Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
Ez a sikk: Hyundai Kona 1.0 T-GDI – Teszt + Videó!
2018. szeptember 15.
A Hyundai Kona üde színfoltja a kompakt SUV szegmensnek: az tény, hogy megjelenése viszi a prímet, a belső már kevésbé látványos, azonban az 1.0 literes turbómotor ideális választás lehet a többnyire városban közlekedők számára

További hírek