Az eBay-en lehet licitálni a félig autó, félig repülőgép alakú járműre

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-29, 08:45

A háromüléses gépben többek között klíma is van.

Valaki fogta magát, és keresztezett egymással egy 1999-es Chevrolet Trackert (Európában Suzukiként forgalmazták) és egy 2003-as Cirrus SR22 repülőgépet. A félig autó, félig repülőgép alakú járműre az eBay-en lehet licitálni, de már nem sokáig, az aukció ugyanis hamarosan lejár.

Repülőgéppel keresztezett autó

A „caroplane” nagy feltűnést kelt az egyedi kinézetével, az már egyszer biztos. Ha csak a jármű elejére fókuszálunk, akkor azt gondolhatnánk, hogy egy sima kocsit látunk, de az illúzió csupán addig tart, amíg a tekintetünk rá nem téved az orr-részre felszerelt légcsavarra.

Repülőgéppel keresztezett autó

Repülőgéppel keresztezett autó

Mint látható, a SUV hátsó részét a Cirrus SR22 karosszériája váltja fel. A leírás alapján a jármű háromüléses, biztonsági övekkel, légkondicionálóval, PA-rendszerrel és szirénákkal is rendelkezik. A hirdetésben utalnak rá, hogy egy négyhengeres motor felel a szerkezet mozgatásáért. Elég valószínű, hogy a motorháztető alatt vagy egy 1,6 literes vagy egy 2,0 literes motor található. Az előbbi erőforrás 97, míg az utóbbi 127 lóerő leadására képes. A két motor közül az egyik csatlakoztatva van az automatikus sebességváltóhoz, a járgány pedig összkerékhajtással rendelkezik.

Repülőgéppel keresztezett autó

A kék-sárga színkombináció, valamint a Blue Angels (Kék Angyalok) és az US Navy feliratok arról árulkodnak, hogy a repülőgép előző (vagy mostani) tulajdonosa nagy rajongója a világ egyik leghíresebb katonai műrepülő csapatának.

Repülőgéppel keresztezett autó

Jelen pillanatban az a licitáló vezet, aki 9700 dollárt (2,9 millió forintot) ajánlott a gépért. Az aukció egyébként amerikai idő szerint csütörtök este fog lezárulni, addig van idő rálicitálni a most nyerőnek tűnő ajánlatra. A jármű egyébként „street-legal”, vagyis megfelel a közúti közlekedés alapvető feltételeinek. Vicces lenne ezzel közlekedni a magyar utakon, bár ami Amerikában street legal, az nem biztos, hogy nálunk is az...

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A NÚSz Zrt. egyik ügyfélszolgálati irodája
2020. március 16.
Ez nem mentesíti az autósokat az útdíj fizetése alól.
Az Üvegtigris 3 forgatásán használt Lada oldalról fotózva
2020. július 08.
Dunakeszin vár új gazdájára a 60 lóerős négykerekű.

További hírek