Az egyik helyszínre riasztott rendőr nagyszülei haltak meg a váci vonatbalesetben

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-11-19, 12:19

Szörnyű pillanatokat kellett átélnie.

Vasárnap este 22 óra után egy Suzuki Swift a sínekre hajtott Vác külterületén. A jármű vezetője és utasa a helyszínen meghalt, miután a piros színű autót elgázolta egy nemzetközi gyorsvonat, amely Budapest irányába tartott. A kocsiban egy idős házaspár ült, mint kiderült, az elhunytak az egyik helyszínre riasztott rendőr nagyszülei voltak.

A Swift nagyon durván összeroncsolódott a baleset következtében, a nagy tempóval haladó vonat teljesen maga alá gyűrte a személygépkocsit. A Mávinform sajtóügyeletese, Váczi Viktor azt állította, hogy a baleset előtt a fénysorompó jól működött a vasúti átjáróban. A vonat utasai közül senki sem sérült meg.

A Blikk úgy tudja, hogy a baleset helyszínére a nyugdíjas házaspár unokája ment ki többedmagával, de a rokonait elvesztő rendőrt a kollégái hazavitték, érintettség miatt nem vehetett részt a helyszínelésben és a műszaki mentésben.

„A rendőrség azt mondta, az idős férfi valószínűleg rosszul vette be a kanyart, így az autója első kereke beszorulhatott a sínek közé” – nyilatkozta a lapnak Juhász Béla, Sződliget polgármestere.

A bulvárlap úgy tudja, hogy a Suzukit a benne ülőkkel kb. egy kilométeren át tolta maga előtt a vonat.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.

További hírek