2020. november 17. | 15:30

A vezérigazgató szerint csökkenés várhat a német vállalatra, ha az autópiac átáll az elektromos és a közösségi autózásra.

A Mercedes anyavállalatának, a Daimlernek az első embere beszélt az autógyártó jövőbeni terveiről és kilátásairól. Ola Kaellenius vezérigazgató szerint öt év múlva már egy más Mercedes vállalatot fogunk látni, mivel az autóipari változások ebbe az irányba viszik őket is. A 134 éves brand életében hatalmas változást tud előidézni, amikor a belső égésű motorokról elkezdenek átállni a villamosított rendszerek gyártására és olyan modellek gurulnak le a gyártósorokról, mint a Mercedes EQC SUV, vagy az EQS Sedan, amelyek kizárólag az elektromos hajtásra építenek.

Ez a változás munkahelyek százaiba kerülhet, mivel egy elektromos hajtású jármű kevesebb alkatrészből áll, mint egy belső égésű motorral szerelt példány. Ez a piaci átrendeződés azt is eredményezné, hogy erőforrásokat kell felszabadítaniuk és más képzettséggel rendelkező szakembereket kell felvenniük.

Az alapvető cél az, hogy tudják tartani a lépést a piaccal, ne is csökkenjenek irreálisan nagyot. Szeretnének még több elektromos modellt a palettára, olyan szoftverekkel és olyan rendszerekkel, amelyekkel vezető szerepet tudnak betölteni az autóiparban. Újraértelmezték a luxus fogalmát, hiszen ez most már az ökológiai lábnyom csökkentésével is együtt kell, hogy járjon. Emellett a Mercedes-Benz szeretné kiaknázni a Forma-1-es csapat mérnöki szakértelmét is, elsőként azzal, hogy megépíti az EQXX modellt, amely ha minden igaz, akkor a világ egyik leghatékonyabb elektromos járműve lehet, amely egyetlen töltéssel képes lehet elmenni a németországi Stuttgartból Marseille városáig.  

Amennyiben érdekelnek a Mercedes elektromos modelljei, nézd meg alábbi tesztünket! Ha nem indul a videó, megnézheted az Alapjárat YouTube csatornáján.

 

Képek: Carbuzz