Drasztikusan csökkenti dolgozói fizetését a Daimler

Közzétéve:
2020-07-03, 11:58

A vezérigazgató szerint megpróbáltatásokkal teli időszak következik.

Drasztikus fizetéscsökkenéssel kell számolnia a Daimler munkavállalóinak, és az autóipari ágazat számos résztvevőjének, véli Ola Kallenius, a német vállalat vezérigazgatója. A COVID-19 világjárvány miatt kialakult helyzet jelentős mértékű átszervezésre kényszeríti az autógyártókat.

Kallenius hozzátette, közösen fognak szembenézni a nehézségekkel, a vezetőség tagjai azonban nagyobb méretű fizetéscsökkenéssel számolhatnak, mint a beosztottak. Ezek az intézkedések stabilizálják a vállalat pénzügyi helyzetét, és biztosítékul szolgálnak a fejlesztésekhez szükséges befektetésekhez.

A vezérigazgató márciusban még arról beszélt, hogy a vállalatnak nincs szüksége állami támogatásra, mivel megfelelő mennyiségű rendelés érkezett be. Áprilisban viszont már azt mondta, hogy a korábban tervezett intézkedések nem tudják ellensúlyozni a piaci történéseket. A Daimler – a Volkswagen Csoporttal és a BMW-vel együtt – veszteséges második negyedévet könyvelhetett el.

Daimler

A Daimler néhány nappal ezelőtt leállította a BMW-vel közös projektjét, melynek keretében együtt fejlesztették a jövő önvezető és parkolássegítő technológiáját. Ezeket a rendszereket 2024-től tervezték alkalmazni a személygépjárművekben, a fejlesztéseket azonban egyelőre határozatlan időre parkolópályára állították.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Szlovénia felől érkező kamionok a magyar-szlovén határ közelében az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenőhelyénél 2020 márciusában
2020. április 22.
Magyarország is meghosszabbítja a COVID-19 ellen bevetett különleges szabályokat.
Mercedes-AMG GT S belsőégésű motorja
2019. szeptember 23.
Mindazok után, hogy személyautók millióit mobilizálta a hagyományos belsőégésű erőforrás, most úgy néz ki itt a vég.

További hírek