FRISSÍTÉS: a rendőrség őrizetbe vette az „Előzni Tilos!” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyó ámokfutót, a 36 éves kislődi férfi vezetői engedélyét bevonta a hatóság. Az audis ellen közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az Ajkai Rendőrkapitányságon.

Döbbenetes videó kering a neten, a felvételen az látható, ahogy a magyar rendszámmal ellátott Audi sofőrje olyan előzésbe kezdett, amit nem tudott befejezni, majd nagy tempóval áttért a szemközti forgalmi sávokba, ahol magát és másokat is közvetlen életveszélybe sodort.

Ha a motorkerékpár műszerfalára vetünk egy pillantást, akkor láthatjuk, hogy a kétkerekű jármű legnagyobb sebessége 150 km/óra környékén mozgott egy-egy pillanatra, ebből arra lehet következtetni, hogy az Audi közel 200 km/óra körül előzhetett a dupla záróvonalon, és ehhez hasonló tempóval zúghatott el a Bora és a C4 Picasso mellett. A Bp-i Autósok Közösségének közlése szerint a 8-as úton, a csehbányai elágazás előtt készült a felvétel.

A német típusú személygépkocsi rendszáma tisztán kivehető a videón, a Jármű Szolgáltatási Platform (JSZP) adatai szerint ennek az autónak papíron 17 tulajdonosa volt már, ami nem kicsi szám egy 2005-ös évjáratú modell esetében. A vérfagyasztó pillanatokat egyébként egy A6 C5 3,0 TDI Quattro okozta.

2005-ös Audi adatlapja

2005-ös Audi adatlapja

További kommentárt nehéz fűzni ezekhez a képkockákhoz, a felvétel önmagáért beszél. Lehet tényleg pszichológiai vizsgálathoz kéne kötni a vezetői engedély megszerzését, hátha lecsökkenne a magyar utakon azon emberek száma, akik a legalapvetőbb közlekedési normákat sem tudják (vagy akarják) betartani.