Az Azori-szigetek közelében elsüllyedt az a teherhajó, amelynek luxusautókkal megpakolt fedélzetén két hete tűz ütött ki, írta meg az Origo a gCaptain portálra hivatkozva. Az Európából kihajózó Felicity Ace Porschékat, Lamborghiniket és Bentley-ket is szállított. A hírt a hajó kapitánya közölte a Reuters hírügynükséggel, amely úgy tudja, hogy a szállítmány megsemmisülése megközelítőleg 155 millió dolláros (körülbelül 48,5 milliárd forintos) kárt okozott a Volkswagen-csoportnak.

A beszámolók szerint a Felicity Ace helyi idő szerint kedd reggel 9 óra körül tűnt el a hullámok között, az Azori-szigetektől mintegy 220 tengeri mérföldre (ez durván 140 kilométernyi távolságnak számít). A tűzoltás miatt riasztott mentőcsapatok a helyszínen maradnak, hogy hírt adhassanak a további fejleményekről.

Így nézett ki a hajó, mielőtt az Atlanti-óceán fenekére került volna:

A Felicity Ace fedélzetén igen nagy értékű autókat, köztük néhány lítium-ion akkumulátorral működő elektromos autót érintett a tűzveszély, az a mai napig nem tisztázott, hogy az akkumulátorok okozták-e a tüzet. Február 10-én hajóztak ki a németországi Emden kikötőjéből, a 200 méter hosszú vízi jármű az Egyesült Államokban található Davisville kikötőjébe igyekezett eljutni. A fedélzeten nagyjából 1100 Porsche, 189 darab Bentley, valamint több Audi és Lamborghini volt található az induláskor.