2023. január 25. | 10:49

Bár a kilátás bentről biztosan izgalmas, az utca népe sem marad műsor nélkül, ha feltekint a székházra.

Egyelőre nem nyilvános, hogy pontosan mennyi pénzből, de becslések szerint bő 100 milliárd forintból építhették fel a MOL székházát a Kopaszi-gát mellett. Ez Budapest jelenleg legmagasabb épülete és első „felhókarcolója", 143 méter magas.

A mérnöki szempontból sok izgalmas részletet és modern építési technikát magába foglaló épületbe azonban mégis becsúszhatott egy kis baki. Ez a kis baki egészen pontosan a 11. 12. és 13. emeleti férfimosdókat érinti.

Azokba ugyanis szürkületben vagy sötétedés után belátni, ha a helységben felkapcsol a lámpa. Ezt azok a közösségi médiában terjedő képek is bizonyítják, melyeken tökéletesen kivehető a bent tartózkodók tevékenysége.

Bár a képeken csak a 11. és 12. emeleten láthatóak éppen megkönnyebbülő férfiak a mosdóban, a 13. emeleten is pontosan ugyanilyen a kialakítás. Ezekre a helységekbe az utcáról bárki beleshet egy távcsővel vagy egy nagyobb objektíves kamerával.

Bár a látvány befele inkább mókás, mintsem érdekes vagy szép, ellenben kifele egészen elképesztő és valószínűleg ez lehetett a mérnökök célja is. Bár kérdéses, hogy dolga közben ki nézegetné a Budapest városát, főleg nyakból kitekert fejjel, de ez már tényleg csak részletkérdés.

Ha most fellelkesedve elkaptad a kamerádat és a 75-300-as objektívedet, el kell hogy keserítselek, a fotók elkészülte után orvosolták a helyzetet a székházban. Nagy fekete paravánokat helyeztek ki a mosdókban, így már semmi sem látszik ki, aminek amúgy sem kéne.

Az épület egyébként modern és sokat építettek a természetes fényekre, így nem csoda, hogy ennyi rajta az üvegfelület. Napsütéskor az egész székház 85 százalékát éri természetes fény, ami nagyon jó érték.

Emellett rengeteg modern, elegáns vagy akár már luxus funkciót is kiszolgál, beleértve a hamarosan tetőn megnyitó kávézót. Tehát összességében az épületben mindent alárendeltek a kényelemnek és a használhatóságnak, csak végül oda is besütött a nap, ahova amúgy nem szokott.

Depositphotos