Bajba került a magyar apa, aki átengedte a volánt a 6 éves fiának

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-07, 12:20

A csengődi férfi bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

A Kiskőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy magyar apa ellen, aki kétszer (először 2020 márciusában, majd 2020 áprilisában) is engedte a 6 éves fiának, hogy autót vezessen egy Bács-Kiskun megyei község külterületén.

6 éves kisfiú a volánnál

A 37 éves csengődi apa március 26-án délután automata váltós autójával engedte vezetni a kisfiát, aki a korából adódóan most még alkalmatlan a járművezetésre. A vádlott április 2-án újra átengedte a volánt a gyermekének, a kisfiú mind a két alkalommal majd 2 kilométert vezetett, miközben az apja ott ült mellette az anyósülésen. A férfi az egyik internetes közösségi portálon élőben közvetítette, ahogy a fia vezet, a felvételek azonban nem mindenkinek tetszettek, valaki fel is jelentette az apukát.

„Most kezdi a sulit, akkor tudjon majd mivel járni suliba. Kicsit vezetgetünk – így kommentálta fia vezetését az anyósülésen helyet foglaló apa.

Jól látható, hogy a kormány a kisfiú orráig ér, de azt nem látni, hogy tettek-e alá ülésmagasítót, hogy jobban kilásson a szélvédőn. A felvételekből az sem derül ki, hogy a kisfiú hogyan érte el a pedálokat a lábaival.

A vádirat szerint a férfi a nevelési kötelességeit súlyosan megszegve veszélyeztette fia testi és erkölcsi fejlődését azzal, hogy az autó vezetését két alkalommal is átengedte neki. Az ügyészség emellett kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja a csengődi apát. Az ügyész felfüggesztett börtön és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, magyarán a férfi bukhatja a jogosítványát. Pedig ha nem élőzött volna, akkor valószínűleg soha nem derült volna ki, hogy mit tett.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Felelőtlen sofőr
2020. január 07.
Vezetés közben élőzni nem jó dolog, értem?
Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.

További hírek