2020. április 20. | 16:20

A jármű szélvédője durván megrongálódott, de a motorháztető is kapott rendesen.

A szécsényi rendőrök elfogták és kihallgatták azt a középkorú férfit, aki egy baltával tört-zúzott egy endrefalvai családi háznál szombat este.

A rendőrség honlapján megjelent cikk szerint az 52 éves endrefalvai férfi 2020. április 18-án 20 óra 30 perc körül bukkant fel a családi háznál, de nem várták tárt karokkal az ott lakók, ezért hangos ordibálásba kezdett, majd egy óriási baltával ütlegelni kezdte a fia ingatlan előtt parkoló gépkocsiját. Azt nem tudni, hogy a férfi baltával a kezében ment-e rokonlátogatásra, vagy az eszközt ott kapta fel haragjában, de ez a történet szempontjából nem is lényeges (mondjuk ha az előbbi lenne igaz, akkor minden bizonnyal valaki már előbb felhívta volna a rendőröket azzal, hogy az esti órákban egy baltás ember sétálgat az utcákon).

A ház előtt álló kocsi a támadás miatt komoly károkat szenvedett, konkrétan a jármű oldalablakai és szélvédője, valamint a motorháztető is megrongálódott. A helyszínre kiérkező egyenruhások vetettek véget a dühöngő férfi ámokfutásának, majd bevitték őt a rendőrkapitányságra. Ott aztán felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.