A rendőrök a járvány idején is vadásznak a pofátlan autósokra

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-04-02, 12:09

A járőrök továbbra sem tolerálják a gyorshajtást, ugyanez a helyzet az ittas vezetéssel is.

A koronavírus-járvány miatt meghozott intézkedések (gondolok itt többek között a kijárási korlátozásra) következtében mostanában a szokottnál kevesebb autót lehet látni a magyar utakon. A rendőrség viszont arra figyelmeztet, hogy ez nem jelenti azt, hogy mostantól szabad a száguldozás.

A közúti forgalom csökkenésével egyidőben a halálos közúti balesetek száma is mérséklődni kezdett. Magyarországon 36-tal kevesebben haltak meg közlekedési balesetben az ország útjain 2020 első három hónapjában, mint 2019 azonos időszakában.

Civil rendőrautó akcióban

Mostanság az olyan utakon is alig látni járműveket, ahol egyébként máskor csak lépésben lehet közlekedni a nap túlnyomó részében. Az olcsó üzemanyagárak és a kihalt utak viszont pár embert még most is arra késztetnek, hogy autóba üljenek és száguldozzanak egyet. A tavasz beköszöntével és a korlátozások megszűntetésével pedig várhatóan tömegével jelennek meg majd az utakon az autósok, a motorosok és a kerékpárosok is. Magyarul a balesetek száma is megszaporodhat, ha minden visszaáll a megszokott rendjébe.

Most viszont még szellősebbek az utak, de ez nem jelenti azt, hogy a közlekedésrendészet leállt volna az ellenőrzésekkel. A rendőrség közölte, hogy nem állította le a nagy sikernek örvendő Pofátlan(TAN)ítási akciót, vagyis továbbra sem lehet senki biztos abban, hogy egy durva szabályszegés után nem villan fel mögötte a kék-piros lámpa az addig civilnek hitt autón. A rendőrök kiemelték, hogy a gyorshajtást és az ittas vezetést továbbra sem fogják tolerálni. Szóval senki ne igyon alkoholt, mielőtt beülne a kocsijába, a „fertőtlenítés céljából vertem be pár felest, így próbálom megállítani a járvány terjedését” kezdetű dumákba inkább bele se kezdjünk, ha megállít a rendőr.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Szabálytalankodó sofőr
2020. január 07.
Karácsonykor sem tétlenkedett a yard.
Közúti ellenőrzést végző rendőr oldalról
2019. november 08.
Hamarosan akcióba lendülnek a rendőrök.

További hírek