Április első napján tovább csökken a 95-ös benzin ára

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-03-30, 10:11

1 hónap alatt majdnem 100 forintot csökkent a benzin ára.

Bruttó 8 forinttal csökken a benzin ára április első napján, amelynek az átlagára így 290 forintra mérséklődik, amire 2010 óta nem volt példa Magyarországon. A gázolaj átlagára változatlan marad.

Az utazási korlátozások bevezetése óta idehaza is jelentősen megcsappant az üzemanyag-forgalom, vannak kutak, ahol egyes napokon szinte semmi forgalom nincs. Erre a jelenségre minden bizonnyal rátesz majd egy lapáttal a szombaton érvénybe lépett kijárási korlátozás, amelynek értelmében április 11-ig csak nyomós indokkal hagyhatjuk el az otthonunkat (pl. bevásárlás, munkába járás).

Üzemanyagot tölt egy autóba egy benzinkutas

A múlt héten a Brent típusú olaj ára 25-27 dollár között mozgott, miközben a forint picit vissza tudott erősödni a dollárral szemben. Durva, hogy a 95-ös benzin ára 1 hónap alatt 95 forintot csökkent, de mindannyian tudjuk, hogy mi lesz akkor, ha újra megnő a kereslet iránta.

A gázolaj árára is érdemes kitérni, az a hét közepén is 335 forint marad a magyar kutakon. Ennek az üzemanyagtípusnak a forgalma kisebb mértékben csökkent az áruforgalom és a mezőgazdasági munkák miatt. Ezen a téren sem várható változás a közeljövőben, a kamionoknak muszáj folyamatosan mozgásban lenniük, hogy legyen elég kaja a boltokban, és hát a gazdaság sem állhat le teljesen, mert annak beláthatatlan következményei lennének.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Holtankoljak.hu

Kapcsolódó írások

benzinkút
2019. április 25.
Pénteken jön az újabb áremelés, ez most csak a dízeleseket érinti
benzinkutas
2019. június 03.
12 forinttal kell kevesebbet fizetni szerdától a benzinért mint 2 hete.

További hírek