Bruttó 8 forinttal csökken a benzin ára április első napján, amelynek az átlagára így 290 forintra mérséklődik, amire 2010 óta nem volt példa Magyarországon. A gázolaj átlagára változatlan marad.

Az utazási korlátozások bevezetése óta idehaza is jelentősen megcsappant az üzemanyag-forgalom, vannak kutak, ahol egyes napokon szinte semmi forgalom nincs. Erre a jelenségre minden bizonnyal rátesz majd egy lapáttal a szombaton érvénybe lépett kijárási korlátozás, amelynek értelmében április 11-ig csak nyomós indokkal hagyhatjuk el az otthonunkat (pl. bevásárlás, munkába járás).

Üzemanyagot tölt egy autóba egy benzinkutas

A múlt héten a Brent típusú olaj ára 25-27 dollár között mozgott, miközben a forint picit vissza tudott erősödni a dollárral szemben. Durva, hogy a 95-ös benzin ára 1 hónap alatt 95 forintot csökkent, de mindannyian tudjuk, hogy mi lesz akkor, ha újra megnő a kereslet iránta.

A gázolaj árára is érdemes kitérni, az a hét közepén is 335 forint marad a magyar kutakon. Ennek az üzemanyagtípusnak a forgalma kisebb mértékben csökkent az áruforgalom és a mezőgazdasági munkák miatt. Ezen a téren sem várható változás a közeljövőben, a kamionoknak muszáj folyamatosan mozgásban lenniük, hogy legyen elég kaja a boltokban, és hát a gazdaság sem állhat le teljesen, mert annak beláthatatlan következményei lennének.