Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
kedd - 2023. december 05.
-0.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Banális hiba miatt kell visszahívnia 200-nál is több Aventadort a Lamborghininek

2021. március 05. | 11:54

Az autógyártó idén januárban értesült a problémáról.

221 Aventador SVJ Coupe modellt kell visszahívnia a Lamborghininek, mert esetükben fény derült egy olyan problémára, ami vezetés közben balesetveszélyes szituációt idézhet elő.

Amikor az ember méregdrágán vásárol magának egy szuperkocsit, mondjuk egy Lamborghini Aventador SVJ modellt, akkor joggal várja el, hogy a pénzéért cserébe kifogástalan minőségű és hibamentes autót kapjon. De hát az autógyártóknál is emberek dolgoznak, még a luxusverdák esetében is előjöhetnek olyan problémák a forgalomba állítást követően, amelyeket a gyártás és tesztelés során egyszerűen nem vettek észre a szakemberek.

A múltban az Aventador SV és a Gallardo is produkált olyan gyermekbetegségeket, amiket utólag kellett helyrehoznia a gyártónak. A washingtoni székhelyű Országos Autópálya Közlekedésbiztonsági Igazgatóság (National Highway Traffic Safety Administration, röviden NHTSA) most arra szólította fel a Lamborghinit, hogy hívjon vissza 221 Aventador SVJ Coupe modellt. Mint kiderült, az érintett autók potenciális veszélyforrást jelentenek az utakon, ugyanis menet közben felnyílhat a motorháztető, extrém esetben pedig az le is szakadhat, a levegőbe repülő alkatrész aztán az Aventador mögött érkező járműveket veszélyeztethetné.

Az NHTSA beszámolója szerint a motortérben keletkező nagy hő miatt a motorháztető zsanérján lévő műanyag idővel deformálódhat, ami negatív hatással van a rögzítőcsavarokra is. A probléma a 2018. július 4. és 2021. január 15. között épített Aventador SVJ Coupe-kat érinti. Aki a két időpont között vásárolt magának ilyen autót, azzal a Lamborghini felveszi majd a kapcsolatot, ugyanis mindengyik kocsi esetében fennál az eshetősége annak, hogy a motorháztető menet közben váratlanul felcsapódik. A gyártó egyébként idén januárban értesült a kellemetlenségről, miután az egyik franciaországi márkakereskedésben észlelték a dolgot.

Az Aventador SVJ Roadster modelleket nem érinti a visszahívás, azok ugyanis január 15. után gördültek le a gyártósorról. Aztán ki tudja, lehet azoknál is előjön valami kivetnivaló, reméljük, hogy nem így lesz. Az Aventador SVJ-n egyébként a jelek szerint átok ül, korábban azért hívtak vissza több példányt, mert felfedeztek egy olyan hibát, ami a felfüggesztés meghibásodásához vezethet.

MotoGP: ennyiért vehette meg a magyar állam a rendezési jogot Külföldön is tombol a katalizátor-lopási mánia

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!