A Batmobile Documentary – így változtak Bruce Wayne járgányai

Közzétéve:
2020-05-21, 10:13

Érdemes végignézni a Warner Bros egy órás filmjét, viszont némi angoltudás szükséges hozzá.

Batman 2019-ben ünnepelte a 80. születésnapját, ennek alkalmából Peti össze is szedte a legemlékezetesebb Batmobile-okat. A linkre kattintva olvashatod a cikket. Viszont más olvasni és persze más látni a történelem alakulását, így ez a téma hasonló, viszont más megközelítésből vizsgálja a Batman-filmek autóit, ugyanis hozzáértő emberek beszélgetnek az ikonikus filmes járművekről, amelyek hosszabb karriert futottak be, mint  KITT vagy Lee tábornok.

A stúdió dokumentumfilmjében - amit előző héten töltöttek fel a Youtube-ra - láthatsz színfalak mögött készült felvételeket, valamint bepillantást engednek a tervezési folyamatokba is.

A Batmobile-ok egymás mellett

A WB népszerűség alapján választott ki 5 dizájnt, kezdve az 1966-os sorozatban látható Lincoln Futurával, amely fekete fényezést kapott vörös díszítéssel és minden tudományosnak ható extrával meg volt spékelve, például lézersugárvetővel és mobiltelefonnal is.

Ez a koncepció egészen az 1980-as évekig megmaradt, akkoriban írta alá Tim Burton pár film elkészítéséhez.

Az évtizedek alatt elérték a másik végletet a 2000-es évek elején bemutatott  legutolsó filmekkel, amiben egy, a valóságtól elrugaszkodott tank látható. Viszont a kiszivárgott infók alapján a  várhatóan 2021-ben érkező, Robert Pattinson által megformált Batman ismét visszatér egy valósághű járműhöz, viszont ez még a jövő zenéje.

Nem akarom elárulni az összes részletet, nézd csak meg az alábbi videót, ugyan majdnem egy órás, de hidd el, megéri!

Kapcsolódó írások

1970 Velorex Oskar, Bőregér, Batmobile, oldalnézet, jobbról
2019. május 01.
1945-ben született meg a szocializmus egyik legbizarrabb autója, a Bőregér néven is emlegetett csehszlovák Velorex Oskar
Batmobile 1989
2019. május 20.
A szuperképességekkel nem rendelkező Batman szuperképességekkel rendelkező autókra támaszkodva üldözi a bűnt. Itt van a 4 legemlékezetesebb Batman autói közül

További hírek