péntek - 2023. szeptember 29.
14 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Bejelentették – egyre menőbb lehet a Dacia

2021. január 14. | 16:47

Nemsokára három új modell is kigurulhat a gyártósorokról.

A Renault a mai napon mutatta be legújabb terveit a jövőre vonatkozóan, amely tartalmazza természetesen a Renault-csoporton belüli Dacia márka jövőbeni  terveit is, benne három új modellel, amelyek nemsokára érkezhetnek majd.

A változtatás az lesz, hogy Lada és a Dacia autói ezentúl nem négy platformra fognak épülni, hanem egyfélére, amely költséghatékonyabb és egyszerűbb. Ezzel összesen 18 féle karosszériát tudnak majd gyártani a CMF-B platformra.

A cégcsoport bejelentette, hogy ezek a márkák már akár hibrid és gázosított hajtásláncokat is tesznek majd az új modellekbe. Ennek az ötéves tervnek részeként jöhet majd új elektromos Spring, valamint új Sandero és Logan modell.

A Duster nagytestvérére is van esély, amelyet a Dacia jelenleg is a Bigster Concept nevű tanulmányként folytat. A Dacia ezzel kívánja bemutatni, hogy miként valósítható meg egy kompakt vagy C-szegmensű SUV modell B-szegmenshez tartozó áron.

Toto Wolff: Földrengésszerű változásokat hozhatnak az új F1-es szabályok Frontálisan ütközött a türelmetlen sofőr, a balesetben a vétlen autós halt meg - VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!