2023. április 17. | 11:23

Nem tudni, mi történt pontosan, de sokak szerint figyelmetlenségből csapódott az előtte haladóba az autós.

Baleset történt 2023. április 7-én az M0-s autóúton, ahol egy autós szinte fékezés nélkül rohant bele egy kisbuszba. A felvételen jól látszik, hogy az autós magasabb tempóban érkezik a külső sávban, ahol a busz is haladt.

Valószínűleg a megengedett sebességnél lassabban mehetett a buszos, bár ezt a felvétel alapján nehéz megítélni. Az autós mégis gyorsabban jött és fékezés nélkül nekiütközött a busznak.

Ettől a kisbusz hátulja elkezdett ringatózni, amit a sofőr remekül megfogott, így nem csúszott le az útról és nem is borult fel. Az autós viszont nem volt ilyen szerencsés.

Miután nekiütközött az előtte haladónak, először a leállósáv melletti, majd onnan visszapattanva a belső sáv melletti szalagkorlátnak csapódott. Ezután végül ott meg is állt és a forgalmat megfogta, persze azonnal értesítették a hatóságokat.

A mentők, a rendőrök és még a katasztrófavédők is kimentek a helyszínre. Az eset résztvevői közül csupán 5 könnyű sérültet szállítottak kórházba, később a hatóságok a roncsot levontatták az úttestről.

Arról egyelőre keveset tudni, hogy az eset miért történhetett. A kommentek között többen is figyelmetlenségre tippelnek, sokan előhozzák, hogy a sofőr valószínűleg a telefonját nyomkodta.

Persze ez az eshetőség sem zárható ki, azonban nem ez lehet az egyetlen oka a balesetnek. Hiszen az autós haladhatott tempomattal is, amikor rosszul lett és nem tudta kikapcsolni azt. Persze ez is csak ugyanolyan feltételezés, mint a telefon - vagy bármi - okozta figyelmetlenség.

Magyar Közút