Miután a PSA-csoport felvásárolta az Opelt, sorra jönnek a megújuló modellek, megújult külsővel és technikával. Kezdte ezt a sort az új Corsa, aztán az új Mokka és most a Crossland, amely elhagyja az X-et a neve végéről, és teljesen megújult. A 2021-es Mokka már alapjaiban a PSA stílusára épült, akárcsak most a Crossland. Különösen nagy a különbség az autók orra között, egyedi külsőt eredményez a hűtőrács és a fényszórók komplex kombinációja, amely így egyben ível át az autó teljes szélességében. Ezen kívül új LED-es ködlámpák és különleges felni opciók teszik még különlegesebbé az új modellt.

Új 2021-es Opel Crossland városi úton féloldalról

Egyik extra az újonnan bevezetett Crossland GS Line+ verzió, amely egyedi fekete-vörös fényezést kapott, sportos kivitellel.

Új 2021-es Opel Crossland városi környezetben hátulról

Ami a belső teret illeti, sok újdonságot tartalmaz ez is, hiszen habár felárral, de benne van a 8 colos érintőképernyős kijelző is, továbbá egy csomó frissített funkció is került bele. Ilyen például a gyalogosfelismerő, a sávtartó, a fáradtságfigyelő, 180°-os külső kamera, holttérfigyelő és a táblafelismerő. A csomagtér pedig 410-ről 520 literre növekedhet a külön-külön tologatható hátsó ülések mozgatásával.

Új 2021-es Opel Crossland modell belső tere

A Crossland új rugókat és lengéscsillapítókat kapott elöl és hátul is, és a kormányzáson is csiszoltak, hogy minél jobb vezetési élményt adjanak. Motorikusan továbbra is az 1,2 literes benzines, vagy az 1,5 literes dízel közül választhatnak a vásárlók. A teljesítmény pedig 83, 110 vagy 130 lóerő között mozog. Utóbbihoz egy hatsebességes automata váltó kapható. Információk szerint hamarosan elérhető lesz benne az új IntelliGrip adaptív vezérlőrendszer is, amely egy állítható beavatkozású menetstabilizátor öt választható funkcióval: normál, hó, sár, homok és kikapcsolt mód választható. Alapvetően a márka szerint ez minden területen különösen stabilan tartja az autót.

Új 2021-es Opel Crossland modell orr része felülről

Jó választás lehet egy család számára, hosszabb utazások alkalmával és így tovább. A hazai árakról és az értékesítés kezdetéről még nincs konkrét információ.