A Jaguar több szériában gondolkodik, ezek közül egyik az X modellcsalád, aminek keretein belül jelen van az XF és az XE típus is. Csak úgy, mint a többi autógyártó, ők is tartják azt az elvet, hogy a ciklus közepén egy frissítést hajtanak végre. Így tett most ezekkel is a brit márka.

2021-es Jaguar XF

Módosultak valamelyest a fényszórók, továbbá 19 vagy 20 colos kerekek érkeznek ezüst vagy fekete kivitelben. Míg a külső módosítások körülbelül ebben ki is merülnek, addig belül nagyon sok minden újult meg.

Többek között ott van a középen elhelyezkedő kijelző, amely egy nagy, ívelt 11,4 colos érintőképernyős eszköz lett. Ehhez tartozik Apple CarPlay és Android Auto kompatibilitás, valamint az “over-the-air” frissítések és külső kamerák. Újdonság továbbá a frissített digitális műszeregység is.

A motorválasztékban pedig a vásárlók kérhetik egy 250 lóerős, 2,0 literes, turbóval szerelt négyhengeressel, vagy pedig egy 300 lóerős, 2,0 literessel,  melyhez összkerékhajtás is társulhat. A frissülő hazai kínálat árairól egyelőre nincsenek információk.

2021-es Jaguar XE

Az autó a frissítésnek köszönhetően kapott egy hibrid rendszert, egy új és gyorsabb információs és szórakoztató rendszert. Mindezt azért, hogy a maga típus családjában versenyképesebbé válhasson.

Ennek keretein belül kap 48 voltos hibrid rendszerrel ellátott 2,0 literes, 204 lóerős dízelmotort. Ezek mellett lehet választani az autóba kétféle benzines motort is, amelyek megegyeznek az XF kínálatával. Gyakorlatilag majdnem ugyanaz a rendszer lett ebbe is telepítve, annyi különbséggel, hogy az érintőképernyős kijelző csak 10 colos, míg a műszerfali kijelző 12,3 collal rendelkezik.

Árak tekintetében még csak ez utóbbiról lehet konkrét információkat tudni, hiszen ez esetben ki kellett emelni, hogy a korábbi 34 600 fontos (mai árfolyamon számítva 13,5 millió forint) árat a briteknél csaknem 5000 fonttal tolták lejjebb, méghozzá 29 635 fontra (mai árfolyamon számítva 11,6 millió forint). A hazai árakról egyelőre nincsenek pontos információk.

Amennyiben érdekelnek a Jaguar szabadidő-autói is, tekintsd meg a teljesen elektromos I-Pace bemutatónkat.

Ha nem indul el a videó, kattints és nézd meg YouTube csatornánkon.