9 új modellel érkezik a Jaguar az elkövetkező években

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Belendült a Jaguar, frissítések és új modellek a láthatáron!

A Jaguar modellekre és változtatásokra való tervei talán még sosem voltak ekkorák, nem csak új, de újragondolt, már meglévő modellek is várhatóak egy teljesen innovatív és merőben eltérő autóipari jövő számára. A J-Pace SUV már bemutatkozott, méltó ellenfele lesz a Cayennek, de az elkövetkező években még 8 új modell vagy frissítés érkezik a Jaguar palettájára.

Íme egy összefoglaló, hogy mi fog történni és mikor:

XE – 2021-re várható a modell megújulása. Az európai lassú értékesítést részben ellensúlyozta az Egyesült Királyság jobb teljesítménye, Kínában azonban a hosszabb tengelytávú verzió kellően húzza felfelé a számokat.

XF – Az új generációs Jaguar XF értékesítése lassabb, mint amit a gyártó remélt, bár az Európában opcionálisan választható Sport Brake segít az eladásokban, nem feltétlenül hozza azt a szintet, amit vártak tőle. Az új modell 2022-2023-ra, érkezik.

F-Type – A megjelenést és a teljesítményt tekintve nem volt mindenki maradéktalanul megelégedve az F-Type árával. Az új modell 2020-ig érkezik, egy vadiúj sorhatos motorral, ami mellé várhatóan hibrid támogatás is kerül.

Jaguar E-Pace SUV hátsónézetből közúton

F-Pace – Ellenfél és vetélytárs talán a Porsche Macan, amelynek eladási mutatói két éve nem romlottak, főleg nem az USA területén. 2019-ben ráncfelvarrás érkezik, valamint a plug-in hibrid hajtással ellátott rendszer, 2022-2023-ra pedig egy teljes újra gondolás.

Lehet, hogy a Jaguar jövője csak most kezdődik igazán?

E-Pace – A SUV család legkisebb tagja viszonylag jobb nyereséget termel, de rengeteg a kihívó is. 2020-2021-re érkezik a mild-hybrid, és a sima hibrid verzió is.

I-Pace – A Jaguar talán legnagyobb dobása az elektromos autó piacon, várhatóan komplett modell család épül majd a járgány köré, de hivatalos nyilatkozat még nem érkezett a Jaguartól ezzel kapcsolatban.

XJ – Az eredeti Jaguar limuzin új, teljesen elektromos kifejezése, amely ahogy régen, úgy ma is valószínűséggel nagy népszerűségnek örvend majd. Várhatóan 2019-re érkezik a modell.

J-Pace – A Jaguar SUV családjának legdrágább tagja lesz. Alacsonyabb és közútra valóbb lesz, mint bármelyik Land Rover, de a Range Rover és a Range Rover Sport platform és futóműhöz fog csatlakozni. Ára is az említett SUV-okéhoz közelít majd.

XK – a híres coupé nevének visszatérése, megfelelő lehet az összes I-Pace fejlesztéshez, hiszen önmagában úttörő volt, most pedig itt lenne az idő, hogy újra reflektorfénybe kerülhessen. A teljesen elektromos hajtásokhoz jól illene az XJ formatervezése és mérnöki megoldásai.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

 2018-as Jaguar F-Type elölről
2018. november 21.
A Jaguar a jelenlegi széria kifuttatása után egy új irányba indulhat a kétüléses sportkocsival
Hódít a várva-várt Jaguar I-Type 3 az idei Formula-E szezonban
2018. április 12.
Az új I-Type a Jaguar jelenlegi modelljénél nagyobb teljesítményre képes.

További hírek