A német rendszámú Bentley-jével Budapesten közlekedő Dzsudzsák Balázsnak hétfő este sikerült úgy beállnia egy Bubi-dokkoló mellé, hogy szinte teljesen lehetetlenné tette annak használatát, írta meg a Telex. A Debrecen labdarúgója később nyilvánosan is bocsánatot kért a tettéért.

A Telex olvasója az V. kerületi Szalay utcai Bubi-állomáson ütközött bele a szokatlan látványba, a dokkoló mellé bekormányzott luxuskocsiról is ő lőtt gyorsan egy fotót. A BKK jelezte, gyűjtőállomásonként eltérő, hogy ki tud intézkedni, ugyanis az érintett terület tulajdonosa a kerület vagy a főváros is lehet. Ebben az esetben a társaság érdemben nem tudott lépni, mert a fotón látható területen a kerület az illetékes hatóság.

Bubi-dokkoló mellett parkoló német rendszámú Bentley
Fotó: Telex

Az érintett dokkoló egyébként épp átalakítás előtt áll, ráadásul ez problémás helyszínnek számít a fővárosban, ezért a burkolat felújítása előtt egy terelőtáblát fognak kihelyezni ideiglenesen, ami elválasztja a parkolót a gyűjtőállomástól, és figyelmezteti a parkolóhelyre vadászó sofőröket.

A BKK közölte, hogy tapasztalatai szerint az ingyenes parkolás időszakában gyakran előfordult, hogy az autósok szabálytalanul beparkoltak a Bubi-állomások területére, de a cég bízik benne, hogy a Mol Bubi újraindulásával és az ingyenes parkolás megszüntetésével egyre kevesebbszer kapnak majd hírt szabálytalanul parkoló gépjárművekről.

Mint később kiderült, Dzsudzsák Balázs parkolt a Bubi-dokkoló mellé. A magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya a menedzserén keresztül kommunikált a Telex szerkesztőségével, saját bevallása szerint azt hitte, hogy az egy parkolóhely, a hibájáért pedig elnézést kért mindenkitől.