A benzin és a gázolaj átlagára is csökken péntektől

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-04-15, 09:46

A benzin átlagára bemegy 290 forint alá a hét második felében.

A benzin és a gázolaj literenkénti átlagára is csökken a magyar benzinkutakon péntektől, adta hírül a Holtankoljak.hu. A 95-ös benzin ára 5 forinttal kerül majd kevesebbe, a gázolaj átlagára pedig bruttó 6 forinttal változik majd az itthoni töltőállomásokon.

Ez azt jelenti, hogy a benzin átlagára 285 forintra módosul (emlékeztetőül, január 1-jén még 396 forintba került 1 liter 95-ös benzin, de persze akkor még nem volt járványhelyzet), míg a gázolaj literjéért átlagosan majd 329 forintot kell majd fizetni a benzinkutakon péntektől.

Tankoló pisztoly oldalról fotózva

Nemrég egy hosszú tárgyalási sorozat végén az OPEC+ országai eldöntötték, hogy 9,7 millió hordóval csökkentik a naponta kitermelt olaj mennyiségét májusban és júniusban, majd fokozatosan, 2022 áprilisáig redukálják le a csökkentés mértékét nullára.

Az elemzők szerint a kitermelő országok ezzel a lépéssel csak stabilizálni tudták a mostani árakat, olajár emelkedésére addig nem nagyon lehet számítani, amíg a koronavírus sakkban tartja a világ legtöbb országát. A nemzetközi árak stabilizálódásával Magyarországon idővel majd emelkedhetnek az üzemanyagárak, legalábbis a szakértők erre számítanak.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Üzemanyagot töltenek egy autóba
2019. október 07.
Most aztán nem panaszkodhatnak a dízelesek.
Fekete hajú modell lány pózol a benzinkúton egy oldtimer autó mellett
2019. október 21.
Mutatjuk, hogy alakulnak szerdától az üzemanyagárak.

További hírek