vasárnap - 2022. October 02.
17.5 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 650 Ft
100 685 Ft
D 739 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Bérelt autókban tettek kárt a budapesti katalizátor-tolvajok

Az egyik gyanúsított a bútorok közt rejtőzködött az őt kereső rendőrök elől.

Kölcsönzött autók alól lopta ki a katalizátorokat egy háromfős banda Budapesten, a ferencvárosi rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőket.

Egy autómegosztó cég diszpécsere tett bejelentést a rendőrségre, hogy az egyik kölcsönzött autójuk GPS jele szerint a jármű már huzamosabb ideje vesztegel egy Illatos úti autószerelő telephelyén. A BRFK munkatársai kivonultak a telephelyre, ahol a – korábban a feltételezett elkövetők által bérelt – kocsit katalizátor nélkül találták meg.

Az egyenruhások átkutatták a szerelőműhely mellett található épületet, ahol a bútorok közt megbújva megtalálták a gépkocsit bérlő és az alkatrészeket kiszerelő egyik férfit, nem sokkal később az illető bűntársai is előkerültek.

A bűncselekménnyel gyanúsítható két budapesti férfit és egy fiatalkorú társukat a IX. kerületi rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A 28 éves H. Máté, a 19 éves K. Márton budapesti lakosok és 17 éves társuk beismerte, hogy már korábban is béreltek három kocsit, amelyekből szintén kiszerelték, illetve kivágták a katalizátorokat és a részecskeszűrőket azért, hogy azokat később eladják jó pénzért.

A nyomozók a lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatott személyeket őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Magyarországon az utóbbi hónapokban megszaporodott a katalizátor-lopások száma, a miértekről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!