2022. november 07. | 10:57

Az idős hölgy fia volt a bűnszervezet vezetője, rajtuk kívül még két társukkal csempészték be a drogot az országba.

Még 2019 januárjában csaptak le a hatóságok arra a bűnszervezetre, amelyik többszáz millió forint értékű drogot csempészett be az országba. A csapat Hollandiából hozta a hatalmas mennyiségű kokaint és egyéb kábítószereket, erre pedig egészen egyedi módszerük volt.

A bűnszervezet 49 éves vezetője 73 éves édesanyjával egy bérelt autóval utazott ki Hollandiába, ahol megvásárolták a nagy mennyiségű kábítószert és az autó burkolatai alá rejtették azt. Két társuk repülővel utazott utánuk segíteni a projektet, majd hazafelé már csak az idős hölgy jött a droggal kitömött autóval.

A szervezet többi tagja repülővel ért haza, majd egy III. kerületi lakáshoz mentek mindannyian. Az épület mélygarázsában szedték ki az autóból az árut, majd a lakásban tárolták, innen intézték az eladást és a szállítást.

A hatóságok az utolsó kör kipakolásánál a mélygarázsban csaptak le a bűnszervezetre, akiknek az ügyében most született ítélet. A 49 éves férfit 22, édesanyját 20 évre ítélte a Fővárosi törvényszék, mert őket korábban is tartóztatták már le kábítószer-kereskedelem miatt, így visszaesőnek számítanak.

Másik két társuk 16 és 12 év fegyházbüntetést kapott, viszont az ügyészség fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen, életfogytiglani börtönbüntetést kérnének a bűnszervezet vezetőjére.

Pexels