Betiltotta a Rolls-Royce világító orrdíszét az Európai Unió

Közzétéve:
2020-10-14, 12:28

A kérdéses díszítőelemet a rendelkezés szerint minden autóról el kell távolítani.

Őszinte leszek: nehéz sajnálni azokat, akik megengedhetik maguknak, hogy Rolls-Royce-ot vásároljanak. A luxusautó tulajdonosai mindenesetre rossz hírt kaptak, ugyanis az Európai Unió betiltotta a brit gyártó Spirit of Ecstasy néven ismert világító díszítőelemét. Ami a helyzetet súlyosbítja, a kérdéses elemet minden érintett autóról el kell távolítani.

A furcsa döntés hátterében az áll, hogy a világító szobor nem felel meg az Unió fényszennyezésről szóló előírásainak. A legendás orrdísz eltávolítása után a Rolls-Royce tulajdonosok kártérítést kapnak, valamint a világító dísz helyett egy ezüstszínűvel kárpótolják őket.

„2019 februárjában kiküldtünk egy közleményt a kereskedéseinknek, mely arról szólt, hogy kivesszük a nem kivilágítható Spirit of Ecstasy díszt a kínálatunkból. Most pedig arról kell tájékoztatnunk a vásárlóinkat, hogy az Európai Unió előírásai miatt nem értékesíthetjük a világító orrdíszünket, sőt, el kell távolítanunk az összes autóról” - mondta a Rolls-Royce egyik szóvivője a Daily Mailnek.

Rolls-Royce Ghost

Az EU döntésének indoklását még csak-csak megérti az ember, ám az számomra nem világos, mi történik azzal, aki nem hajlandó befáradni egy kereskedésbe, és nem távolíttatja el a világító orrdíszt. Nehéz elképzelni, hogy egy Phantom volánja mögött ülő sofőrt emiatt állítanának meg a rendőrök.

Ami a Rolls-Royce aktuális kínálatát illeti, a legfrissebb Ghost modell a lehető legmagasabb szintű luxust képviseli, az átalakított felfüggesztésnek köszönhetően pedig még simább vezetési élményt biztosít. A Rolls-Royce Ghost alapára meghaladja a 100 millió forintot.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Lamborghini 350GT
2019. szeptember 15.
Léteznek olyan erőforrások, amiket közel 40 évig használtak különböző modelljeikben a gyártók. Lássuk a második adag strapabíró konstrukciót!
2019. január 07.
A Rolls-Royce a ’90-es években mutatta be máig egyik legdrágább és legexkluzívabb modelljét és annak hosszított változatát. Ők az 1998-as Silver Seraph és a 2000-es Park Ward.

További hírek