Elektromos modellt fejleszt a Rolls-Royce is

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-09-23, 13:44

Maga a vezérigazgató beszélt a brit márka jövőjéről és arról, hogy mikor állhatnak át teljesen az elektromos rendszerekre. Íme, egy kis ízelítő a márka jövőjéből.

A brit márka vezetője konkrét utalásokat tett arra vonatkozóan, hogy szeretnének elmozdulni az elektromos megoldások irányába. Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce első embere nagyon magabiztosan állítja, hogy semmiképpen nem lehet szó hibrid rendszerekről. Vagy teljesen elektromos lesz, vagy egyáltalán nem lesz. 2018-ban még a 2040-es évekre jósolták a teljesen elektromos modelleket, most viszont nem elképzelhetetlen, hogy akár ebben az évtizedben már ilyen autókat fognak piacra dobni.

Rolls Royce Phantom, elektromos kivitelben, országúton, féloldalról

A márka szerint az ügyfeleik számára a legfontosabb elsősorban a Rolls-Royce élmény átélése. Az az élmény, aminek középpontjában a luxus szerepel. A brit márka egyébként 2011-ben már bemutatott egy elektromos Phantom koncepciót, ami az UQM-től kapott egy 145 kilowattos erőforrást. Ennek célja az volt, hogy felmérjék a vásárlóik igényeit. Torsten Müller-Ötvös állítása szerint nem vettek észre nagy változást a V12-es és az elektromos motor között, hiszen mint mondtam, a legfontosabb a brand által nyújtott élmény. További érdekesség lehet, hogy a Lunaz brit műhely már megcsinált egy szintén elektromos Rolls Royce-t, ami egyébként az 1961-es Phantom V-ös volt.

1961-es Rolls Royce Phantom V-ös elektromosan átalakítva, hátulról, féloldalról

A hírek szerint már fejlesztés alatt áll egy olyan elektromos Rolls, ami újdonság is lesz egyben, ám hű marad a márkához és a vezérigazgató szerint ez már nincs is olyan messze. Nagyon sok fejlesztést kell még végrehajtani, hiszen egy ilyen autó tulajdonosát nem kérhetik arra, hogy kábelekkel töltsék a járművet, a robotizált vagy a vezeték nélküli töltés felé szeretnének menni. A villanyos modell akár a Wraith és a Dawn típusokat is nyugdíjazhatja, amelyek hamarosan modellciklusuk végéhez érnek.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője

További hírek