2019. július 06. | 17:50

Megdöbbentő, hogy ilyen felesleges, de kétségkívül fényűző extrákkal is fel lehet szerelni a luxusautókat.

Eszement pazarlás? Értelmetlen fényűzés? Akkor ide vele! Mondják azok a gazdagok, akiknek nemcsak autóik érnek többet, mint az átlag családok teljes ingatlanvagyona, de még további extrákra is egy jó autó árát, esetenként egy lakás értékét képesek elkölteni. Igazából minden a presztízsről szól, nem is annyira a felszerelések valódi praktikumáról. Hogy elmondhassák, autójuk mennyire különleges, képesek vagyonokat elszórni kiegészítőkre.

Volvo XC90 – Kristálypohár készlet (külön ár nincs, felszereltség része)

Az összeszerelési minőségével, az anyaghasználattal és lassan az áraival is prémium márka az XC90 esetében kicsit túllőtt a célon, ugyanis a legmagasabb felszereltségű verziójához a svéd kristálymanufaktúra, az Orrefors által készített kristálypohárkészletet is kínál. Tisztára, mintha egy Rolls-Royce lenne. Ettől még persze nem lett az SUV luxusautó, de felszereltsége lenyűgöző. A poharaknak külön nincs ára, az XC90 Excellencehez automatikusan adják őket olyan extrák kíséretében, mint a masszírozós hátsó ülések, multimédiarendszer, extra hangszigetelés vagy az aktív légtisztító berendezés.

Mercedes-Benz S-osztály – Italhűtő 300 000 Ft-ért

Akik szeretik, ha utazás közben is hűtött üdítők állnak a rendelkezésükre, remek választás lehet a hátsó ülések közé beépített hűtő, mint elérhető extrafelszerelés. Ugyan a legtöbb ma kapható autó kesztyűtartója hűtött, de milyen pórias lenne, ha ott kéne tárolni egy üveg pezsgőt és két kristálypoharat. A nyújtott tengelytávolságú, 4 személyes verziójú Mercedes-Benz S-osztályhoz mindössze 300 000 forintért kínál hűtőszekrényt a gyár. Az autó árához képest nem is vészes tétel, szinte kötelező bepipálni a konfiguráció során.

Rolls-Royce Phantom – Automatikusan záródó hátsó ajtók (felszereltség része)

Ha valaki Rolls-Royce Phantomot vásárol, nagy valószínűséggel nem maga vezeti az autóját. De még a hátsó ajtók kilincseit se nagyon fogja meg soha. Se kívülről, se belülről. A Phantomban gombnyomásra villanymotorok mozgatják a testes ajtókat, ami nem csak a gazdag tulajdonosok, de a komornyikok és sofőrök életét is jelentősen megkönnyíti. Ennyi pénzért ez a minimum, mondhatnád, de mennyi is az annyi? Az autó ára teljes mértékben a megrendelő egyéni kívánságain múlik, de valahol 150 millió környékétől indul a buli, a határ pedig a csillagos ég.

Rolls-Royce – Csillagos eget imitáló tetőkárpit 3,4 millió Ft-ért

Ha már csillagos ég, akkor nem mehetek el szó nélkül a márka autóihoz rendelhető különleges tetőkárpit mellett. A hangulatvilágítás részeként esténként apró fények gyúlnak a tetőkárpitban, melyek zseniálisan utánozzák a csillagos ég látványát. Ezt úgy érik el, hogy különböző hosszúságú, illetve eltérő szögben álló száloptikákat helyeznek el a mennyezeten. Ettől a kis fények más-más erőséggel világítanak, tökéletesen imitálva az éjszakai égbolt látványát. Az extra nem az alapfelszereltség része, ha ilyenre vágyik a tulajdonos, további 3,4 millió forintot kell fizetnie érte.

Bentley Mulsanne – Anti-paparazzi függöny 4,5 millió Ft-ért

A hírességek életét állandóan megkeserítik a minden mozdulatukat éberen figyelő lesifotósok. Az énekesek, színészek és szupergazdagok nem mehetnek csak úgy le a sarki vegyesbe anélkül, hogy ne kerülnének a figyelem középpontjába. Ha nincsenek a toppon, egy kibuggyanó sörhassal vagy karikás szempárral gyorsan a bulvárlapok címlapjára kerülhetnek. Rájuk gondolt a Bentley, amikor elérhetővé tette a Mulsanne extralistáján az elhúzható függönyöket a hátsó sorban. A természetesen elektromosan működő kiegészítőért potom 4,5 milliót kérnek, ami aprópénz a magánélet védelméért.

BMW i8 – Louis Vuitton bőröndszett 5,6 millió Ft-ért

Szokták mondani, hogy azoknak, akik a BMW i8-hoz hasonló sportautókkal mennek nyaralni, elég egy hitelkártyát becsomagolni az útra. A mondás elsősorban a tulajdonosok előnyös anyagi helyzetére utal és persze arra, hogy az ilyen autók híján vannak az értelmezhető méretű poggyásztérnek. Ennek apropóján a BMW készített egy bőröndszettet a luxuscikkeket gyártó Louis Vuitton divatcéggel karöltve. Az 5 darabos készletet direkt úgy alakították ki, hogy az – egy szigorú bepakolási sorrendet követve – pontosan illeszkedjen az autóba, maximálisan kihasználva a csomagtér űrtartalmát. Mindennek rendesen megkérik az árát, a táskákért 5,6 millió forintot kell a szalonban hagyni. 

Rolls-Royce – Pezsgős készlet 14 millió Ft-ért

Az angol luxusmárka minden autójához elérhető ez az egyszerű, ámde annál elegánsabb pezsgős készlet. Az autókhoz hasonlóan ez az életstílus-kiegészítő is kézzel készül, anyaga mart alumínium, külsejét pedig ritka fával és minőségi bőrrel burkolták. A készlet gombnyomásra fedi fel tartalmát, mely kristálypoharakból, hűthető rekeszekből és apró, az ételkülönlegességek tárolására szolgáló dobozokból áll. Árát a Rolls-Royce-hoz méltó módon határozták meg: a 14 milliós árcédula ijesztő, de a felső tízezer számára biztosan elfogadható.

Mercedes-Maybach – Gránit díszítőelemek 17 millió Ft-ért

Az autók belső díszítőelemei a luxuskategóriában műanyag helyett jobb esetben valódi fából, esetleg szálcsiszolt alumíniumból készülnek. De nem a Mercedes modellpalettájának csúcsán helyet foglaló Maybach esetében, ahol akár igazi gránitból is lehet dekorációt kérni. Igaz, nem lesz olcsó. Míg a pénztárca jelentősen megkönnyebbül, addig az autó tömegéhez adódik némi többlet a magmás kőzet súlya miatt. A megrendelőnek 17 milliót kell leszurkolnia érte, de cserébe a középkonzolra, a műszerfalra, a könyöklőkre és az ajtókra is jut a különleges anyagból.

Bentley Bentayga – Breitling óra 45 millió Ft-ért

A Bentley luxus szabadidő-autója bőven az a kategória, ahol már nem számít a pénz. Aki képes kifizetni a W12-es motorral szerelt batár 65 millió forintos alapárát, nem akad fenn olyan dolgokon, hogy a minőségi, kézzel varrott bőrözéséért vagy a 22 colos gyöngyházfényezésű kerékgarnitúráért további milliókat kell a pénztárnál hagyni. De létezik egy kiegészítő, amivel szemmel is jól láthatóan meg lehet emelni a fényűző luxusautó árát. A középkonzol olyan sivár, tetejére odakívánkozik a 8 apró gyémánttal díszített, mechanikus Breitling óra. Aki ezzel az időmérővel szeretné megrendelni az autóját, annak csak ezért az egyetlen extráért további 45 millió forintot kell leperkálnia. Totál megéri, hülye, aki kihagyja.