Hazatért a Rolls-Royce 103EX tanulmány

Közzétéve:
2019-09-25, 15:25

A Rolls-Royce 103EX névre hallgató elektromos koncepciója 2016 óta járta a világot.

A BMW anyavállalat 2016-ban 100. születésnapja alkalmából mutatta be a Vision Next 100 vagy 103EX névre keresztelt futurisztikus, autonóm tanulmányt. Az eltelt három évbe kiállításról- kiállításra vitték, most azonban végre hazaért a Rolls-Royce otthonába, Goodwoodba.

A londoni Roundhouse-ban került sor a hivatalos bemutatóra három évvel ezelőtt, majd egy rövid időre Goodwoodban is meg lehetett csodálni, majd világkörüli útra indult azzal a céllal, hogy az ügyfeleknek és a média képviselőinek szánt rendezvényeken kerüljön kiállításra.

A Rolls- Royce 103EX a gyár főépülete előtt

A 103EX-at egy spéci trélerrel szállították az állomások közt és egy a kísérleti járművekkel foglalkozó speciális csapat kísérte, akik előkészítették és karbantartották az elektromos koncepciót.

A Rolls- Royce koncepciója legurulva a trélerről

"Örömmel üdvözöljük itthon a 103EX-et Goodwood városában. Majdnem négy évig utaztatták a világ különböző pontjai között, most már úgy éreztük, hogy itt az ideje a hazatérésnek. Ez egy nagyszerű lehetőség volt a projekten dolgozóknak a tapasztalat szerzésre. Most pedig az újabban csatlakozott kollegák megcsodálhatják az egyik legfontosabb autót, amit valaha építettünk" - mondta Torsten Müller-Ötvös, a Rolls- Royce vezérigazgatója.

A Rolls-Royce 103EX vázlaton, hátulról.

A 103EX a Rolls-Royce első teljesen autonóm elektromos járműve, amely, kézzel épített alvázzal és korszakalkotó megoldásokkal rendelkezik. A kabinban nincs kormánykerék, mivel a vezetési feladatokat „Eleanor”, - egy virtuális asszisztens és sofőr - veszi át, aki kapcsolatba lép az utasokkal.

Az alábbi videóban Supercar Blondie alaposan szemügyre veszi ezt a csodát.

Kapcsolódó írások

Lamborghini 350GT
2019. szeptember 15.
Léteznek olyan erőforrások, amiket közel 40 évig használtak különböző modelljeikben a gyártók. Lássuk a második adag strapabíró konstrukciót!
2019. január 07.
A Rolls-Royce a ’90-es években mutatta be máig egyik legdrágább és legexkluzívabb modelljét és annak hosszított változatát. Ők az 1998-as Silver Seraph és a 2000-es Park Ward.

További hírek