Bezárta egyik gyárát a Hyundai Dél-Koreában

Közzétéve:
2020-03-02, 15:26

Az üzem egyik dolgozójának pozitív lett a koronavírus tesztje.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Hyundai Motor pénteken bezárta egyik dél-koreai gyárát, miután az egyik dolgozó koronavírus tesztje pozitív lett. A hír hatására több mint 5%-ot zuhantak a koreai autógyártó részvényei a tőzsdén.

Kína mellett Dél-Koreában van a második legtöbb koronavírussal fertőzött személy. Múlt héten 256 új esetet jelentettek. A járvány miatt a Hyundai mellett a Samsung gyáraiban is akadozik a termelés.

„Karanténba helyeztük azokat a kollégákat, akik a fertőzött dolgozónkkal közeli kapcsolatba kerültek. Az ő koronavírus tesztjüket hamarosan elvégezzük, az üzemet pedig fertőtlenítjük. Egyelőre nem tudjuk, mikor folytatódhat a termelés” - áll a Hyundai Motor sajtóközleményében.

A Hyundai öt gyáregységet üzemeltet Ulszanban, ami 75 kilométerre található Tegutól, ahol a legtöbb koronavírussal fertőzött található. Évente 1,4 millió járművet gyártanak a régióban, ami a vállalat globális termelésének 30%-át jelenti. A Hyundai 34 ezer embert alkalmaz a világ legnagyobb autós komplexumában.

koronavírus

A koronavírus miatt lezárt gyárban készülnek a Palisade, Tucson, Santa Fe és Genesis GV80 modellek. Egy Seojin Industrial által üzemeltetett Hyundai gyáregységet korábban azért kellett bezárni, mert meghalt az egyik fertőzött munkavállalójuk. Az említett üzemben múlt hét szerdán indult újra a termelés.

A Dél-Koreában uralkodó helyzet súlyosságát jelzi, hogy a Samsung egyik gyárát is le kellett zárni egy pozitív teszt miatt. Közben az ország elsőszámú légitársasága, a Korean Air Libes bejelentette, hogy márciusban csökkenti az Egyesült Államokba tartó járatok számát. A repülőtereken ellenőrzik az Amerikába tartó utasok testhőmérsékletét – 37,5 fok feletti eredmény esetén nem engedik fel az illetőt a gépre. A vállalat egyik légiutaskísérőjének pozitív lett a koronavírus tesztje – ő az Incshon-Los Angeles járaton szolgált.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
A Tesla Motors története
2017. január 25.
Minden autógyárnak megvan a maga kis története, de nincs még egy olyan, amelyik úgy és annyira változtatta meg a világot, mint a Tesla

További hírek