Bírságot kapott a sofőr, aki vezetés közben vizet ivott

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-14, 13:10

Szőrősszívű rendőrt fogott ki a fáradt férfi.

Komoly pénzbüntetést kapott egy ausztrál férfi, mert vezetés közben meghúzta azt a műanyag vizes palackot, ami a keze ügyében volt. Brock Harris még egy büntetőpontot is kapott.

Harris éppen hazafelé tartott egy 12 órás műszakból, amikor egy járőr félreállította őt, és megbüntette 173 ausztrál dollárra (35 ezer forint), mert vezetés közben az egyik kezével elengedte a kormányt, hogy tudjon inni. Tudni kell, hogy a szóban forgó napon óriási hőség tombolt Ausztráliában, 39 Celsius-fokot mértek az ország egyes részein. Nyilvánvaló, hogy Harris autója felhevült, a férfi csak csillapítani akarta a szomját.

Vezetés közben vizet kortyolgató sofőr

Természetesen Harris nem akart hinni a fülének, amikor a járőr közölte vele, hogy nem vezetett kellő körültekintéssel, ezért jár neki a pénzbüntetés és a büntetőpont. A rendőr azt mondta, hogy csak a munkáját végzi. Később a queenslandi rendőrkapitányság egyik magas rangú tisztje azt mondta, hogy a járőr ellen nem indítanak belső vizsgálatot. Queensland államban ugyanis illegálisnak minősül a vezetés közbeni kortyolgatás, abban az esetben, ha közben a sofőr elveszíti az irányítást a járműje fölött.

Tehát az történt, hogy a szolgálatban lévő járőr úgy ítélte meg, hogy Harris veszélyt jelentett másokra, miközben magába töltött egy kis folyadékot. Ezen persze felhúzta magát a büntetett sofőr:

„Ha valóban vétettem a törvény ellen, akkor befizetem a büntetést, de szerintem nem normális dolog valakit azért megbírságolni, mert a döglesztő melegben próbál hidratált maradni.”

FRISSÍTÉS: Az eredeti cikk megjelenése után a rendőrség kiadott egy közleményt, amelyben azt állította, hogy Harris kijelentései megalapozatlanok. Vagyis elképzelhető, hogy a férfi valóban szabálysértést követett el vezetés közben, és azért lett megbüntetve.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

kígyótól rettegő ausztrál sofőr
2020. július 09.
A rendőrök nem igazán akartak hinni neki.
kerekesszék
2019. május 16.
Bemutat neked, és elküld melegebb éghajlatra egy 92 éves, kerekesszékes papa az autópályán. Hogy reagálsz?

További hírek