2022. január 06. | 12:53

A monitorral párosított hangrendszer is párját ritkítja.

A 2022-es CES-en debütált az a hatalmas kijelző, amely szórakoztatás céljából került az autóba. Az utastér hátsó részében elhelyezett BMW Theatre Screen konkrétan moziélményt biztosít az autóban.

BMW Theatre Screen
Fotó: BMW

A hatalmas kijelző 78,74 centiméter képátlójú, és akár 8K felbontású tartalmak megjelenítésére is képes. Amikor a hátsó utasok aktiválják a monitort, az szépen a helyére csúszik, közben a napellenzők a helyükre kerülnek, a környezeti világítás pedig sötétbe burkolja az utasteret. Az már csak hab a tortán, hogy az Oscar-díjas zeneszerző, Hans Zimmer által létrehozott dallamok is felcsendülnek. A nézők három képarány (16:9, 21:9 és 32:9) közül választhatják ki a számukra legmegfelelőbbet.

BMW Theatre Screen
Fotó: BMW

A jármű 5G-kapcsolattal rendelkezik a tartalom streameléséhez, így a Netflix, az Amazon, a Disney+ vagy éppen az HBO Max/GO tartalmai is elérhetők a Theatre Screenen. Emellett HDMI-csatlakozás is van, szóval ha valaki visz magával egy újgenerációs konzolt (Playstation 5, Xbox Series X), akkor utazás közben is játszhat, a nagy kijelző pedig csak dob az élményen.

BMW Theatre Screen
Fotó: BMW

A kijelző mellé egy pazar hangrendszer is jár, a Bowers & Wilkins 30 hangszóróval és 1500 wattos teljesítménnyel rendelkezik. Még az üléstámlákban is vannak hangszórók, szóval az utasok az egész testükben remeghetnek filmnézés közben. Hogy a vezető figyelmét ne vonja el, egy üzemmód a lehető legtöbb hangot a hátsó utastérbe irányítja. Az utasok persze fejhallgatót is használhatnak, ha a sofőr nem tud koncentrálni a vezetésre a komoly hangzavar miatt.

BMW

Motor1