A rendőrség új prevenciós videóval jelentkezett, amely az értelmetlen száguldozás és a roppant agresszív vezetési stílus elhagyására szólítja fel a nézőket.

Magyarországon rengeteg közlekedési baleset következik be a sofőrök figyelmetlenségéből vagy agresszivitásából, máshogy fogalmazva rengeteg ütközés lenne elkerülhető, ha mindenki betartaná az írott és íratlan szabályokat az utakon.

A rendőrség most éppen az ész nélküli vezetés ellen kampányol, a közzétett prevenciós jellegű videó középpontjában egy BMW-s áll, aki – amellett, hogy vezetés közben nyomkodja a telefont - a cikázásával magára és másokra is veszélyt jelent, természetesen a buszsávot is használja előzés céljából, illetve a piroson is átmegy, a zebrán átkelő gyalogosokat pedig kis híján elsodorja. Az más kérdés, hogy a tempó nem kifejezetten nagy a videón, de hát így sikerült felvenni.

A bunkó BMW-s sztereotípia elég erősen él a magyar emberekben, talán pont ezért került elő újra. Ugyanakkor az is biztos, hogy a tahóság nem köthető egyetlen autómárkához sem.