Lassan elül a tűz az Atlanti-óceánon legénység nélkül sodródó Felicity Ace fedélzetén. Az első mentőcsapatok lassan felkapaszkodhatnak a teherhajóra, ami egy hete gyulladt ki a nyílt vízen, miközben a Volkswagen-csoport közel 4000 járművét szállította Európából az Egyesült Államokba.

A tűzveszély Porschékat, Audikat, Lamborghiniket, Bentley-ket és néhány lítium-ion akkumulátorral működő elektromos autót érintett. A járművek állapota egyelőre ismeretlen, de lehetséges, hogy több nagy értékű autó is kiégett. A tűz okozta anyagi kár az előzetes becslések szerint elérheti a 335 millió dollárt, de az összeg mértéke még emelkedhet, miután végeztek a rakomány alapos átvizsgálásával a kikötőbe történő visszavontatást követően.

A portugál haditengerészet által készített fényképek alapján úgy tűnik, hogy a károk a hajó bal oldalán a legsúlyosabbak, a Felicity Ace az orrtól a tatig elszenesedett, a közepén pedig egy lyuk tátong. A Lamborghini of America vezérigazgatója sem tudott még arról beszámolni, mi történt a márka autóival. A fedélzeten több Urus hobbiterepjáró, illetve néhány Aventador és Huracán modell is arra várt, hogy megérkezzen Amerikába. 

Lehetséges, hogy a kisebb vagy nagyobb mértékben sérült autókat újra kell építeni, hogy teljesíteni tudják a vásárlói megrendeléseket. Andrea Baldi vezérigazgató hozzátette, bíznak a legjobbakban, de lélekben már felkészültek a legrosszabb forgatókönyvre, vagyis arra, hogy mindegyik autójuk a tűz martalékává vált.