Mint ismert, Budapest főpolgármestere, Tarlós István a lakosság érdekeire hivatkozva február elején bejelentette, nem adott engedélyt, hogy a fővárosban tartsák a 2019 júliusára tervezett légiparádét.

Már akkor is felvetődött alternatív helyszínként a Balaton partja, s úgy tűnik, hogy valóban ez lesz a megoldás. A Red Bull Air Race magyarországi futamát Zamárdiban tarthatják július 13-14-én. Kérdés, a helyi lakosság mennyire fogja tolerálni a 370 km/órás repülők által keltett zajhatást és az azt övező felhajtást, lévén, hogy 1 héttel korábban a település a Balaton Soundnak ad otthont.

Red Bull Air Race

Én személy szerint nem lennék meglepve, ha ez a megoldás csupán egyetlen alkalomra szólna. Vannak azonban, akik jóval optimistábban látják a dolgokat nálam.

„A Red Bull Air Race világszínvonalú nemzetközi esemény, így nagy örömmel biztosítunk helyszínt a 2019-es magyar futamnak. A gyorsaságot és precíz repülési technikát ötvöző verseny mellett egész hétvégén változatos programokat kínálunk a család összes tagjának. Zamárdi közel másfél évtizedes tapasztalattal bír a nagyszabású rendezvények koordinálása terén, és a város adottságai tökéletesen alkalmasak a Red Bull Air Race megrendezésére. A környezet és a gyönyörű látkép méltó lesz a verseny színvonalához, amely óriási hírverést jelent majd a településnek és az egész balatoni régiónak” - mondta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.

Rendkívül hálás volt Erich Wolf, a Red Bull Air Race GambH ügyvezetője, aki köszönetét fejezte ki Csákovics polgármester úrnak, és mindenki másnak is, aki segédkezett, hogy a Balaton partján rendezhessék meg a futamot. Hozzátette, a helyszín elnyerte a tetszését, ő maga, a pilóták és a partnerek is nagy várakozással tekintenek előre. Erich Wolf szavai alapján úgy tűnik, hosszútávon szeretné, ha Zamárdiban lennének a futamok.

Ha már vásároltál a budapesti futamra jegyet, de Zamárdiba nem zarándokolnál el, a teljes összeget visszakaphatod azon a helyen, ahol a jegyet megváltottad - leszámítva persze útiköltségedet. Azt, hogy hol lehet jegyet venni a Zamárdiban rendezendő futamra, még nem hozták nyilvánosságra.