2022. május 10. | 16:16

A BKIK a probléma feltárása és kezelése érdekében online konzultációt indít.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a Magyar Autóklubhoz hasonlóan ellenzi a pesti alsó rakpart autómentesítéséről szóló elképzeléseket, ezért online konzultációt indít azért, hogy közelebb hozza egymáshoz az álláspontokat.

A budapesti alsó rakpart végleges lezárása tovább ronthatja Budapest gépjárművel történő átjárhatóságát, állítják a BKIK szakemberei. Mint mondják, bizonyos városrészek megközelítése már ma is komoly nehézséggel jár az adott területeken működő vagy ott szolgáltatást nyújtó vállalkozások számára – márpedig számukra nélkülözhetetlen az autó használata, hiszen az munkaeszköz, azzal tudják áruikat célba juttatni.

Pesti alsó rakpart
Fotó: Depositphotos

A BKIK a probléma feltárása és kezelése érdekében online konzultációt indít a fővárosi vállalkozások körében, a tapasztalatokat, meglátásokat pedig megosztaná a főváros vezetésével. Ahogy korábban írtuk, Karácsony Gergely főpolgármester az áprilisi választások után jelentette be, hogy egy szakmai döntés értelmében autómentessé válik a pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakasza.

Miután nem közeledtek az álláspontok a Duna-partok jövőjét tárgyaló egyeztetésen, a Magyar Autóklub megjelentetett egy közleményt az oldalán, amiben elítélte a forgalom belvárosba történő terelését.