2022. június 20. | 16:27

Mindössze három darab készül a különleges Chiron L’Ebe kivitelből.

A Bugatti a múlt héten kezdte el legújabb modellje, a Centodieci kiszállítását az ügyfelek részére. Ezzel egy időben a francia gyártó részt vett a közelmúltban a Top Marques rendezvényen Monacóban, hogy megmutassa a Chiron egy különleges változatát. A 2016 óta gyártott hiperautó hivatalosan is elérkezett életciklusának végére, ezért a Chiron utolsó példányai külön figyelmet kaptak a jeles alkalom tiszteletére. Az új kiadással a francia cég most az alapító, Ettore Bugatti lánya előtt tiszteleg.

Bugatti Chiron L'Ebe szemből
Kép: Bugatti

A Bugatti Chiron L'Ebe névre keresztelt speciális modellből mindössze három darab készül. Az egyik egy hagyományos Chiron, míg a másik kettő a Chiron Sport alapjaira épül majd.

A Chiron L’Ebe karosszériáján a sötétkék árnyalatú karbon dominál. A hűtőrács keretét, az emblémákat, a diffúzort, a felniket, valamint a motorburkolat egyes részeit arany dekorral dobták fel. A visszahúzható hátsó szárny alsó részén a L'Ebe jellegzetes logója látható. Ugyanez a díszítés megjelenik a küszöbökön, illetve az ülések fejtámláin is.

Bugatti Chrion L'Ebe oldalról
Kép: Bugatti
Bugatti Chrion L'Ebe hátulról
Kép: Bugatti

A két ajtó kárpitozása épp ellentéte egymásnak. A sofőr oldalán a bézsszínű bőrborításon kékkel jelenik meg az a motívum, amely a Bugatti legikonikusabb autóit ábrázolja a korai Grand Prix versenyautóktól az EB110-en és a Veyronon át egészen a Chironig. Az utasoldali ajtón a színsémát megfordították.

Bugatti Chrion L'Ebe utastere
Kép: Bugatti
Bugatti Chrion L'Ebe utastere
Kép: Bugatti

A különleges kiadás minden bizonnyal különleges helyet foglal majd el a Bugatti történetében, főleg, hogy a három L’Ebe verzióval véget ért a Chiron európai gyártása. A francia cég elmondta, a háromból már két autót le is szállítottak a tulajdonosnak, míg az utolsó Chiron Sport L’Ebe átadására a hónap végén kerül majd sor.  

Nyitókép: Bugatti